Veerkracht voor zorg- en welzijnsverleners en mantelzorgers

Veerkracht voor zorg-welzijnsverleners en mantelzorgers

Als je in de zorg- en welzijnssector werkt, geef je vandaag alles wat je hebt. Met hart en ziel, dag en nacht. We vinden het als ELZ Scheldekracht dan ook belangrijk om ook te verwijzen naar mogelijke tips om goed voor jezelf te zorgen,  veerkracht bij te tanken en je collega’s te ondersteunen.
Met daarnaast ook een overzicht van mogelijke ‘professionele hulp’ voor jou als zorg-en welzijnsverlener of als mantelzorger.

  • We verwijzen hierbij graag naar de websiteDe Zorg-samen(initiatief van Zorgnet-Icuro), met tal van tips, getuigenissen, webinars, ... . Waarbij je hier een oplijsting kan vinden van professionele ondersteuningsmogelijkheden voor zorg-en welzijnsverstrekkers en mantelzorgers. 
     
  • Daarnaast hebben de netwerken Geestelijke Gezondheidszorg (Het Pakt, CGG Eclips en RCGG Mirabello) in de regio ook de krachten gebundeld voor de opstart van de 'Zuurstoflijn voor zorgverleners' in oa. regio ELZ Scheldekracht. Er wordt elke voormiddag telefonisch consult en indien nodig korte vervolgzorg aangeboden door een team medewerkers uit de GGZ. Meer info vinden jullie hier. De zuurstoflijn is ondertussen ook te bereiken via de chatfunctie op hun facebookpagina

    Vanuit het project 'Zorgen voor Morgen' kon het aanbod aan 'Zuurstofinititiatieven' nog verder uitgebouwd worden, oa ter ondersteuning van de medewerkers in voorzieningen. Hieronder vind je alle info. 
      pdf bestandZuurstofinitiatieven (16.69 MB)