Jouw wegwijzer naar apps en websites voor welzijn en gezondheid

Ben je als burger of als sociale professional de weg kwijt in het oerwoud van apps en websites voor welzijn en geestelijke gezondheid?

Een team van experten uit wetenschap en sociaal werk heeft het aanbod doorgelicht. Op onlinehulp-apps.be bundelen ze gescreende apps en websites die je kan inzetten in hulp, zorg en dienstverlening.

Online hulp

Awel luister naar kinderen en jongeren met een vraag, verhaal of probleem

Awel

Elke jongere tussen 6 en 25 jaar oud op zoek naar een antwoord op een vraag, worstelend met een onbesliste keuze of verveeld met een verhaal kan volledig gratis en anoniem contact opnemen met Awel.

Ze bieden een gratis dienstverlening. Als oproeper hoef je dus nooit te betalen om Awel te contacteren. En een gesprek met 102 is niet zichtbaar op de factuur.

Ze zorgen ervoor dat je jouw vragen kan stellen zonder dat iemand anders hierover iets hoeft te weten. Zo vraagt Awel nooit naar je naam of naar je contactgegevens. Geen enkele vraag of verhaal is hen teveel. Al jouw vragen en verhalen zijn dus welkom bij Awel!

Goed in je vel met NokNok

gebaseerd op de geluksdriehoek

Je lichaam dat gek doet, regels naleven, nieuwe vrienden maken, je vervelen, verliefdheid, seks … Elke jongere heeft hierover wel eens vragen. En dat is helemaal oké! Het NokNok-team geeft je raad hoe je ermee kan omgaan.

noknok

CAW en JAC

Via de website van het CAW (en het JAC) kan je ook chatten met een hulpverlener. Dit kan eenmalig of meerdere keren. Het is anoniem en gratis.

CAW

Depressiehulp

Je wilt werken aan je depressieve klachten en je wilt dat zelfstandig doen. Dit online zelfhulpprogramma geeft je handvaten om je stemming te verbeteren. Dat kan kosteloos en anoniem.

depressie online

Getuigenis: Regelmatig worden ouderen opgebeld door vrijwilligers via de Luisterlijn van Puurs-Sint-Amands. Het gaat niet zozeer om het informeren naar hun "toestand" maar vooral om een beetje hulp bij eventuele zorgen, bijvoorbeeld boodschappen, vervoer naar begraafplaats, hulp bij papierenwerk, enz. Dit geeft de vrijwilliger veel voldoening.