Vernieuwd: Postgraduaat Verpleegkundigen In de HuisartsenPraktijk (VIHP) Arteveldehogeschool

  • 29 april 2021

Huisartsenpraktijken zijn druk bevraagd en in volle evolutie. Een verpleegkundige kan een essentiële rol opnemen binnen een huisartsenpraktijk en een meerwaarde betekenen voor de patiënten.   

 

 

De verpleegkundige in de huisartsenpraktijk ondersteunt op een autonome, wetenschappelijk onderbouwde en kwaliteitsvolle manier de huisarts bij het behandelen, begeleiden en verzorgen van patiënten. Lees er hier meer over.

Dit 1-jarig postgraduaat op de Arteveldehogeschool focust op preventie en kwalitatieve begeleiding, educatie en coaching van patiënten met chronische aandoeningen in een interdisciplinaire context. De opleiding verdiept en verbreedt de competenties van een bachelor verpleegkundigen naar de specifieke context van een huisartsenpraktijk. Naast heel wat theoretische bagage (gebracht door experten uit de praktijk) lopen de verpleegkundigen ook een stage  van 210u in een huisartsenpraktijk. Het stagetraject wordt individueel bekeken met cursist, stageplaats en coördinator. 

  • Ben jij die bachelor verpleegkundige die het verschil wil maken in een huisartsenpraktijk?
  • Ben je als huisarts geïnteresseerd om samen te werken met een verpleegkundige? 

Surf naar deze website voor meer informatie en neem contact op met de opleidingscoördinator: vanessa.gauwe@arteveldehs.be  

Je kan ook meer informatie bekomen op de online infodagen op 26 juni (infosessie om 11u en om 12u) en 8 september (infosessie 15u en om 18u).