Verspreid mee de campagne '10 000 stappen - Elke stap telt'!

  • 24 september 2021

'10.000 stappen: Elke stap telt!’ is een project van Vlaams Instituut Gezond Leven en Sport Vlaanderen. Samen met het lokaal bestuur willen ze elke burger ertoe bewegen om 10.000 stappen per dag te zetten dankzij een combinatie van slimme sensibilisering én beweegvriendelijke buurten. Ze starten dit jaar het vierjarig traject. Het eerste jaar zetten ze in op visibiliteit in het straatbeeld.

24 oktober als officiële start!

De officiële aftrap wordt gegeven op 24 oktober 2021 aan de hand van een persmoment met ministers Beke en Weyts. Tegen dan zouden ze in het straatbeeld van 217 deelnemende Vlaamse steden en gemeenten signalisatiematerialen willen zien over ’10.000 stappen: Elke stap telt’.

Doe je ook mee?

Elke eerstelijnsactor kan hier eigen materialen bestellen.

De levering kan op 2 manieren gebeuren. Jij kan deze manier niet kiezen.

  • Indien jouw gemeente deelneemt, zullen jouw materialen meegestuurd worden met de materialen die de gemeente besteld heeft. Jij krijgt kort voor het versturen een e-mail waar en bij wie de materialen geleverd zullen worden. Zodat jij zelf de materialen bij de gemeente kan gaan ophalen.
  • Indien jouw gemeente niet deelneemt, zullen jouw materialen naar het adres gestuurd worden dat je via de bestelling zal geven.

In de bestelling wordt steeds een leveradres gevraagd. We bekijken naderhand of jouw gemeente deelneemt.

Opgelet! Het bestellen van deze materialen kan tot en met woensdag 22 september. Levering zal gebeuren ten laatste 18 oktober.

Wat volgt nog?

  • Persbericht voor lokale pers
  • Tekst voor website
  • Post en filmpjes voor sociale media

Naast signalisatie in het straatbeeld wordt ook ingezet op filmpjes en teksten op website en sociale media. Al het communicatiemateriaal zal je eind september hier kunnen terugvinden.