We merken het al een tijdje in onze portefeuille en het lijkt maar niet te verbeteren: na de coronacrisis, de energiecrisis en de stijgende voedselprijzen heeft ieder van ons zijn financiën opnieuw onder de loep moeten nemen. Steeds meer mensen krijgen het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen en vinden niet tijdig de weg naar hulpverlening. Financiële problemen hebben een grote impact op verschillende levensdomeinen van gezinnen en individuen. Daarom is het belangrijk dat financiële moeilijkheden in een vroeg stadium ontdekt worden en er passende hulp kan plaatsvinden.


Budget in Zicht* Limburg organiseert samen met ELZ Noord-Limburg een vorming rond financiële kwetsbaarheid voor zorgverstrekkers.

(*Budget in Zicht (BIZ) is een samenwerkingsverband tussen CAW en het OCMW)

We geven een antwoord op volgende vragen:

  • Aan welke signalen kan je financiële moeilijkheden herkennen?
  • Hoe maak je de financiële situatie bespreekbaar?
  • Welke tools bestaan er voor mensen om de financiële situatie in kaart te brengen? Waar kunnen mensen zelf mee aan de slag?
  • Waar kunnen mensen met financiële problemen terecht?

Op deze manier kunnen jullie helpen om mensen sneller de weg te laten vinden naar budget- en schuldhulpverlening.

Datum en locatie

  • Donderdag 16 nov, 12u30 tot 14u30, Lokaal B02, gelijkvloers, oud Syntragebouw, Campus SyntraPXL Pelt, Hoekstraat 70, 3910 Pelt
  • Donderdag 30 nov, 20u00 tot 22u00, zaal “De Verbinding”, Verdiep +1, nieuw Syntragebouw, Campus SyntraPXL Pelt, Hoekstraat 70, 3910 Pelt

Schrijf je in:

Inschrijven kan tot en met donderdag 9 november.

Let op: er kunnen maximaal 15 personen per opleidingsdag volgen. Snel inschrijven is de boodschap! U wordt op de hoogte gesteld via mail of u al dan niet kan deelnemen.

Accreditering wordt aangevraagd

Organisatie: CAW, OCMW, ELZ Noord-Limburg
donderdag 16 november 2023, 12:30 - 14:30
donderdag 30 november 2023, 20:00 - 22:00
Campus SyntraPXL Hoekstraat 70, 3910 Pelt
gratis