Vragenlijstonderzoek over morele stress - zorgpersoneel

  • 10 november 2020

Werk jij in de zorgsector of ken je iemand die in de zorg werkt? Voor wetenschappelijk onderzoek en in het kader van onze masterproef zijn wij op zoek naar zorgmedewerkers (verpleegkundigen, zorgkundigen, artsen … of studenten in zorgopleidingen) die bereid zijn om deel te nemen aan vragenlijstonderzoek. De focus van ons onderzoek ligt op ‘morele stress’ bij zorgverleners en de rol van emoties. 

 

Morele stress doet zich voor wanneer je het gevoel hebt dat je niet kan handelen volgens jouw waarden en visie op goede zorg of wanneer je je gedwongen voelt om zaken te doen die tegen jouw visie op goede zorg ingaan. In de vragenlijst zullen vragen over stress, kennis over emoties, en welzijn aan bod komen. Daarnaast willen we meer inzicht krijgen in concrete situaties van ‘morele’ stress die zorgverleners momenteel meemaken omwille van de huidige Covid-19 pandemie. Heb je onlangs een situatie meegemaakt die jou ‘morele stress’ bezorgde? Aarzel dan zeker niet om onze vragenlijst in te vullen en deze situatie met ons te delen.

 

We begrijpen dat de zorgsector momenteel ongelofelijk onder druk staat en dat het niet gemakkelijk wordt om deelnemers te vinden. Daarom willen wij vragen om deze oproep zo breed mogelijk te delen onder vrienden, kennissen of collega’s in de zorg.

 

Hartelijk dank! Mila Souvandjiev en Lisa Vereecken.  

 

Volg hier de link naar de vragenlijst: https://ghentpmwop.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_8tWXl1l0KTRxxTT

 

--------------- 

In bijlage kan u ook kort meer informatie vinden.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Mila Souvandjiev

Universiteit Gent