Waarom vrijwilligerswerk doen? Omdat het helpt!

  • 22 februari 2021

Van zaterdag 27 februari tot en met zondag 7 maart loopt de Week van de Vrijwilliger. 

Om die week coronaproof te kunnen organiseren, zijn er geen opendeurmomenten bij organisaties, maar kan men zich registreren via www.stad.gent/omdathethelpt. Op basis van interesses en beschikbaarheden worden kandidaat-vrijwilligers gematcht met een organisatie die graag iemand één dag of enkele uren laat meedraaien in de vrijwilligerswerking. Zo willen we meer mensen kennis laten maken met het diverse aanbod aan vrijwilligerswerk in Gent en op termijn nieuwe vrijwilligers aan trekken.

Dit jaar biedt het Vrijwilligerspunt voor de allereerste keer ook een digitale vrijwilligersbeurs aan! Van maandag 1 maart tot en met zaterdag 6 maart kunnen kandidaat vrijwilligers virtueel kennismaken met meer dan 40 Gentse organisaties. Inschrijven hiervoor kan via de campagnewebsite www.stad.gent/omdathethelpt.

Tijdens de Week van de Vrijwilliger worden er ook 5 gratis vormingen aangeboden voor Gentse vrijwilligersorganisaties. Het aanbod kunnen jullie hier vinden en dit is de link naar de inschrijvingen.