Webinar 2 Ouderenmis(be)handeling: verdieping

Datum:
Locatie: Online
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Ouderenmis(be)handeling op 15 juni organiseert het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling een webinarreeks over …. ouderenmis(be)handeling.

Inhoud

Op 15 juni zoomen we in op het belang van een stappenplan rond ouderenmis(be)handeling (OMB) in een organisatie. Wat omvat een OMB-protocol en welke meerwaarde heeft een OMB-protocol nog voor een organisatie? Welke stappen zijn nodige om een dergelijk protocol te implementeren?

Daarnaast willen we aan de hand van praktische voorbeelden de ethische gelaagdheid van ouderenmis(be)handeling illustreren, want omgaan met OMB zorgt ook voor ethische uitdagingen die als emotioneel belastend kunnen ervaren worden.

Deze webinar kan je apart volgen van de webinar 1 op 14 juni indien je reeds vertrouwd bent met de definitie van ouderenmis(be)handeling, prevalentie, risicofactoren enz.

Voor wie?

Studenten en professionals zoals: sociaal werkers, psychologen, huisartsen, thuisverpleegkundigen, zorgkundigen, enz.

Spreker

  1. Het belang van een stappenplan – Marc Koninckx, geriatrisch verpleegkundige en OMB-expert
  2. OMB: balanceren tussen kwetsbaarheid en morele moed. Ethische reflecties vanuit de zorgethiek – dr. Joke Lemiengre, kernexpert zorgethiek, Research & Expertise Hogeschool UC Leuven-Limburg

Prijs?

€ 50 inclusief e-book “Ouderenmis(be)handeling: praat erover!

Geïnteresseerd?

Klik hier om je in te schrijven.

Jouw inschrijving is definitief na storting van de deelnameprijs op rekening BE16 0688 9752 6374 op naam van CAW Oost-Vlaanderen met vermelding van ‘naam deelnemer – webinar VLOCO’.

Bekijk de uitnodiging voor meer informatie:

pdf bestandUitnodiging webinars OMB door VLOCO 14 en 15 juni 2021.pdf (1.13 MB)