Webinar communiceren & sensibiliseren over COVID-19 maatregelen en vaccinaties

Datum:
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Gratis webinar voor lokale besturen, zorg- en welzijnsactoren en andere geïnteresseerden.

Sprekers

  • Prof. Dr. Maarten Vansteenkiste is als hoogleraar in de ontwikkelings- en motivatiepsychologie werkzaam aan de Universiteit Gent. Hij is gespecialiseerd in de vraag hoe we kinderen en volwassenen duurzaam kunnen motiveren in diverse levensdomeinen, zoals opvoeding, onderwijs, werk, en gezondheidspromotie. In deze webinar gaat hij dan ook dieper in op hoe je motiverend kan communiceren in crisistijden naar burgers, patiënten en cliënten, zowel wat betreft het blijven volgen van de COVID-19 maatregelen alsook wat betreft de bereidheid tot vaccinatie. 
  • Hoe stem je als lokaal bestuur of zorgverlener informatie en communicatie over de COVID-19-vaccinaties optimaal af op je doelgroep? Een belangrijke en zelfs doorslaggevende vraag, in deze fase van de coronacrisis. Hoe kan je mensen (meer) motiveren om zich te laten vaccineren, hoe verklein je drempels? Hoe ga je om met nepnieuws en complot-theorieën? Welke kanalen gebruik je best om je doelgroep te bereiken? Tijdens deze webinar geeft Leen van Brussel (Vlaams Instituut Gezond Leven) antwoord op deze en andere vragen mét de bril van gedragsinzichten en gezondheidsongelijkheid op. 
  • Cisca Vandereyken is expert gezondheidsbevordering bij Logo Gezond+ vzw. Logo Gezond+ vzw ondersteunt al jaren de lokale besturen en organisaties in het verwezenlijken van de Vlaamse Preventieve Gezondheidsdoelstellingen, nu ook op vlak van corona-communicatie.

Programma

19 u.: Welkom
Cisca Vandereyken | Logo Gezond+ vzw

19.10 u.: Motiverend communiceren in crisistijden 
Maarten Vansteenkiste | UGent

19.45 u.: Checklist sensibiliseren en communiceren rond COVID-19 maatregelen 
Leen Van Brussel | Vlaams Instituut Gezond Leven 

20.20 u.: Praktijkvoorbeelden 

20.45 u.: Vragenronde 

 

Bekijk de uitnodiging via deze link.