WEBINAR - Corona: van stress en vermoeidheid naar veerkracht

Datum:
Locatie: Online
Toevoegen aan persoonlijke kalender

 

We zijn verrast geweest door een onzichtbare vijand: COVID-19. Als een tsunami werden we overspoeld.
COVID-19 kwam steeds dichterbij en dat maakte ons onrustig.

We gingen massaal op zoek naar informatie en hamsterden netjes de nodige
middelen. Mondmaskers, plexiwanden… ze bleken onze vriend tégen het virus, maar als slechthorende en dove personen hebben we ze ook al vaak verwenst!

De infectie die zich verder verspreidt, de impact hiervan en de berichtgeving brengt heel wat spanning mee wat zich uit in allerhande stress- en vermoeidheidsklachten.
En het blijft maar duren, ondanks het vaccin dat hoop brengt…

Om deze uitzonderlijke situatie zo goed mogelijk door te komen geeft Prof. dr. Elke Van Hoof ons verschillende tips en tricks met specifieke aanvullingen betreffende de problematiek van mensen met een auditieve beperking.

Waar
Online

Wanneer
Dinsdag 9 februari 2021 om 19.30u

Spreker
Prof. dr. Elke Van Hoof is zaakvoerder van Huis voor Veerkracht, een Living Lab voor meer veerkracht op de werkvloer en daarbuiten. Ze is academisch onderzoeker, productief auteur en veel gevraagd keynote speaker. Als enthousiast spreker maakt ze de toehoorder op een boeiende manier wegwijs in de wereld van Welzijn op het Werk. Met de slagzin ‘Rethink stress, reshape society’, vertaalt zij op een unieke manier de wetenschap naar de werkvloer en de samenleving. Als academica doceert zij medische en
gezondheidspsychologie en eerstelijnspsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel.
Elke is expert binnen de Hoge Gezondheidsraad van België waar ze voorzitter is van de werkgroep ‘mental health covid 19’ en lid van het Kenniscentrum Arbeidsongeschiktheid binnen het RIZIV.
Als oprichter van en bezieler achter het Huis voor Veerkracht stimuleert Elke onderzoek, ontwikkelt ze tools, geeft ze opleidingen en sensibiliseert ze de overheid en publieke opinie om bij te dragen aan een wereld waarin iedereen veerkrachtig kan omgaan met steeds veranderende contexten.
Meer informatie: www.huisvoorveerkracht.be en www.ochocommunity.com

Prijs
€ 8 voor leden
€ 10 voor niet-leden

Toegankelijk
We voorzien een schrijftolk die voor live-ondertiteling zal zorgen.

Betaling
AHOSA vzw: IBAN BE 26 4400 3464 4129
met als mededeling ‘Webinars veerkracht’
Van zodra je het inschrijvingsgeld op onze rekening hebt gestort, ontvang je van ons een persoonlijke link om te kunnen deelnemen aan de Webinars.

Inschrijven kan tot 06/02/2020

Ik schrijf me in