Webinar Patiënt Empowerment

  • 8 juni 2021

Webinar Patiënt Empowerment (Prof. Edgard Eeckman) 

Wie ernstig ziek wordt, is daardoor ook extra kwetsbaar. Zorgverleners doen het best mogelijke voor de patiënt. Toch ervaren patiënten vaak dat dingen beter kunnen. Samenwerken, in evenwaardigheid en met respect voor elkaar, is daarbij essentieel. Patient Empowerment staat voor het proces dat leidt tot een gelijkwaardige relatie tussen de zorgvrager en de zorgverstrekker. De zorgvrager behoudt een gevoel van controle over het proces dat hij ondergaat. Daar zorgt hij samen met de zorgverstrekker en het zorgsysteem voor. Prof. Edgard Eeckman toont ons in zijn betoog dat Patient Empowerment in 1.000 kleine dingen zit.

Gastspreker

Edgard EeckmanProf. Edgard Eeckman werkt als communicatiemanager van het UZ Brussel. Hij doctoreerde rond Patient Empowerment en schreef het toegankelijk boek ‘Balanceren tussen macht en onmacht’ over dit thema. Prof. Eeckman is ook oprichter van de vzw Patient Empowerment. Je vindt alle info op www.patientempowerment.be.

Praktisch

Webinar op 24 juni 2021 van 20u tot 21u. Nadien is er ruimte voor vragen.

Inschrijven

Deelnemen is gratis. Mail naar info@elzdender.be met vermelding 'inschrijving webinar PE'. Je ontvangt per mail je deelnemerslink.