Webinar RADAR: Als hulpverlener stevig staan voor ouders en hun kinderen in een hoogconflictscheiding

Datum:
Locatie: Online
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Een vuurtoren in de storm. Als hulpverlener stevig staan voor ouders en hun kinderen in een hoogconflictscheiding

Tijdens deze korte workshop laat Vanessa Maes je kennismaken met de methodiek parallel solo ouderschap, zoals beschreven in de toolbox “Blijven staan ondanks de storm. Handvatten voor hulpverleners die met ouders werken die in een hoogconflictscheiding zitten.”

Kinderen en jongeren van wie de ouders in een conflictscheiding zitten, vormen intussen een belangrijk aandeel in het cliënteel van jeugdhulpverleners. Ze vertonen signaalgedrag, wat vooral een normale reactie blijkt te zijn op de storm die in hun gezin woedt. Het conflict zorgt voor spanningen tussen ouders, waardoor deze niet steeds de belangen en noden van het kind kunnen zien. Kinderen voelen deze spanningen en uiten dit via hun gedrag of emoties.

In het werken met deze kinderen en jongeren, moet je als hulpverlener ook aan de slag met de ouders en is het belangrijk de kinderen psycho educatie te geven over wat er gebeurt in hun gezin en met hun ouders. De methodiek parallel solo ouderschap omvat 6 pijlers die belangrijk zijn in het contact met ouders in deze situaties. Tijdens deze workshop laat Vanessa Maes, ontwikkelaar van de toolbox en psychotherapeut je kennismaken met deze methodiek, legt de basisprincipes uit én geeft ze je een inkijk in de toolbox “Blijven staan ondanks de storm. Handvatten voor hulpverleners die met ouders werken die in een hoogconflictscheiding zitten.”

Spreker

Vanessa Maes is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Ze heeft ruim 15 jaar ervaring in het werken met ouders in een hoogconflictscheiding en is mede-auteur van het boek “Blijven staan ondanks de storm” en auteur van de toolbox. Ze geeft trainingen en supervisie rond dit thema.

Kostprijs

Gratis

Inschrijven

Schrijf je hier in!