Webinar voor zorgprofessionals: 'Motiveer jezelf én je patiënten/cliënten tot vaccinatie'

  • 4 februari 2021

WEBINAR VOOR ZORGPROFESSIONALS

Binnenkort gaat de vaccinatie van zorgpersoneel van start in de vaccinatiecentra van Appels en Hamme. Logo Dender vzw en Eerstelijnszone Dender nodigen je daarom graag uit voor een gratis webinar rond de COVID-19-vaccinatie.

  • In het eerste deel van het webinar gaan we in op de COVID-19-vaccinatie en veelgestelde vragen hierover. Hoe zit het met de betrouwbaarheid en veiligheid van het vaccin? Welke impact heeft vaccinatie op mijn gezondheid? Moet ik nog de corona-maatregelen volgen eens ik gevaccineerd ben? 
  • Daarnaast krijg je de nodige praktische informatie om jezelf binnenkort te laten vaccineren. Wie komt wanneer aan de beurt? Hoe ontvang ik een uitnodiging? Wat is het verloop binnen het vaccinatiecentrum?
  • In het laatste luik van het webinar bieden we je handvaten om op een positieve manier jouw patiënten of cliënten te informeren. Hoe speel je in op twijfels en bezorgdheden? Hoe breng je de boodschap zo helder mogelijk? Welke materialen zijn er beschikbaar?

Via dit webinar motiveer je dus niet alleen jezelf, maar ook je patiënten/cliënten tot vaccinatie voor COVID-19. Zo dragen we met z’n allen bij tot het bereiken van groepsimmuniteit! 


Programma

19u00: Welkom
Evelien Muylaert - Stafmedewerker Logo Dender vzw

19u10: COVID-19-vaccinatie en veelgestelde vragen
Prof. dr. Koen Van Herck - Hoofddocent Preventieve Gezondheidszorg UGent, Hoofddocent Vaccinologie UAntwerpen

19u55: Praktisch verloop vaccinatie zorgpersoneel
Reinout Remmery - Coördinator Eerstelijnszone Dender

20u15: Informeren en sensibiliseren van patiënten/cliënten rond COVID-19-vaccinatie
Dr. Leen Van Brussel - Stafmedewerker gedragsinzichten en gezondheidsongeijkheid Vlaams Instituut Gezond Leven

20u45-21u00: Vragen


Voor wie?

Alle zorg- en welzijnsprofessionals uit Eerstelijnszone Dender.

Wanneer?

Woensdag 10 februari 2021 van 19u tot 21u.

Hoe deelnemen?

Na inschrijving ontvang je een e-mail met een link waarmee je online kan deelnemen aan het webinar. Indien je niet kan deelnemen maar wel interesse hebt, kan je steeds je gegevens achterlaten via de inschrijflink om nadien de opname te ontvangen. 

Schrijf je hier in!