Week van de diëtist

  • 8 maart 2021

15-21 maart 2021

Ondervoeding: Zwaar Onderschat 

De Week van de Diëtist is een initiatief van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD).

Van 15-21 maart 2021 zetten wij als diëtisten in het hele land de kennis en de veelzijdigheid van het beroep in de kijker. Daarbij is het de bedoeling om de drempel voor de patiënt/cliënt naar een erkend diëtist weg te nemen. Onze kennis, coachingsvaardigheden en persoonlijke begeleiding, bij het geven van evidence based voedings- en leefstijl advies, zijn slechts enkele troeven waarmee we ons als erkend diëtist onderscheiden. De patiënten/cliënten kunnen rekenen op gedegen, eerlijk en betrouwbaar advies.

 

Deze campagne is bedoeld om te wijzen op het breed voorkomen van ondervoeding/malnutritie en de gevolgen, het belang van opsporen en het behandelen ervan. Het streven naar een optimale voedingstoestand is een belangrijk onderdeel van de behandeling en herstel bij ziekte, maar ook voor het behoud van een goede gezondheid. De COVID-19 pandemie maakte schrijnend duidelijk dat ondervoeding en malnutritie belangrijke risicofactoren zijn voor een ernstiger verloop van de ziekte en een hoger risico op vertraagd herstel en overlijden.

 

Tijdens de WvdD willen we tevens duidelijk maken dat de diëtist opgeleid is om betrouwbaar advies te geven over voeding en een gezonde, haalbare, aangepaste leefstijl. En dat voor elke leeftijd en in elke situatie.

 

Meer informatie:

 

pdf bestandPersbericht_VBVD_WvdD_2021.pdf (328 kB)

Week Van de Diëtist