Week van de diëtist 2021 - 15/3 t.e.m. 21/3

  • 3 maart 2021

De Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten organiseert elk jaar de Week van de Diëtist om de waarde van een diëtist in de kijker te zetten. Dit jaar loopt de week van 15 tot en met 21 maart

Ondervoeding & malnutritie

VBVDDit jaar is het thema ondervoeding & malnutritie en wordt er vanuit de diëtistenvereniging een webinar gehouden voor zorgprofessionals, alsook een webinar voor inwoners en mantelzorgers uit onze Eerstelijnszone. Beide webinars zijn gratis.

Bij het webinar van de zorgprofessionals wordt ook de ELZ Dender werkgroep Malnutritie voorgesteld. Na het webinar kunnen de deelnemers een e-leaflet aanvragen met nog eens de samenvatting en de lijst van ELZ Dender diëtisten waar men terecht kan met vragen.

Webinar voor zorgprofessionals

Naar aanleiding van de Week van de diëtist (15-21/3/21) wordt een webinar gegeven over malnutritie.

  • Komen aan bod: Wat is het? Hoe het herkennen als zorgprofessional? Wat zijn de gevolgen? Hoe het aanpakken? En toelichting van de initiatieven van de ELZ Dender werkgroep Malnutritie om deze problematiek multidisciplinair en transmuraal aan te pakken.

Na aanmelding bij de verantwoordelijke van de werkgroep (ria.vanderstraeten@sportsnutritonconsultancy.be) krijgt u de link om deel te nemen aan dit gratis webinar dat plaats heeft op woensdag 17 maart 2021 om 20 u.

Webinar voor inwoners en mantelzorgers

Naar aanleiding van de Week van de diëtist (15-21/3/21) wordt er een webinar gegeven over ‘Hoe terug van uw maaltijden genieten dankzij smaaksturing?’.

  • Voor wie? Mensen die ten gevolge van een COVID-19 infectie, kankerbehandeling, … nog amper iets ruiken of proeven wanneer ze eten.
  • Wanneer? Op donderdag 18 maart 2021 om 16 u.
  • Wat weet je na dit webinar? Hoe geur en smaak worden waargenomen. Welke factoren bijdragen aan eetplezier. Wat u kan doen om terug eetplezier te krijgen.

Aanmelden voor dit gratis TEAMS webinar kan bij de verantwoordelijke van het ELZ Dender diëtistenoverleg (ria.vanderstraeten@sportsnutritonconsultancy.be). Na aanmelding krijgt u de link om deel te nemen.