Week van de valpreventie

  • 22 april 2021

Dertig tot vijftig procent van de ouderen komt minstens een keer per jaar ten val. De coronamaatregelen verhogen dit risico nog. Zo’n val kan ernstige gevolgen hebben, soms zelfs met de dood tot gevolg. Vanaf 19 april gaat de 'Week van de valpreventie' door. 

Drie bekende Vlamingen zetten hun schouders onder de 10de editie van de ‘Week van de Valpreventie’.

Eén tegen allen, allen tegen vallen 

Maandag 19 april wordt de tiende editie van de ‘Week van de Valpreventie’ afgetrapt. Voor deze editie organiseert het Expertisecentrum Val- en fractuur preventie Vlaanderen (EVV) een heuse battle: Eén tegen allen, allen tegen vallen’. Het EVV wordt daarin bijgestaan door enkele bekende Vlamingen: Saartje Vandendriessche, Astrid Stockman en Steven Goegebeur zetten hun beste beentje voor om het risico op vallen bij ouderen zo klein mogelijk te maken.

Van 19 tot en met 25 april 2021 worden alle ouderen, hun familie, gezondheids - en welzijnswerkers uit de vijf Vlaamse provincies en Brussel uitgedaagd door de BV’s en professor Milisen om hun beste valpreventie beentje voor te zetten. Dit zal gebeuren door hen vier opdrachten te geven, elk gelinkt aan een belangrijke valrisicofactor. Per opdracht kunnen de provincies sterren verdienen. Wie op het einde van de Week van de Valpreventie de meeste sterren heeft verzameld, mag zich de ‘beste valpreventie-provincie van het jaar’ noemen!

Lees er hier meer over!

(bron: Expertisecentrum val- en fractuur preventie Vlaanderen (EVV))