Zet je wandelschoenen alvast klaar, want de 12e editie van de Week van de Valpreventie is in aantocht! Deze week gaat door van 24 tot en met 30 april 2023. Met de slogan ‘Wandel je mee? Samen in beweging!’ sporen ze alle verenigingen, organisaties, woonzorgcentra, zorgverleners, … aan om beweeg- of wandelactiviteiten te organiseren.

Speciaal voor deze wandel-editie zijn er drie wandelgidsen ontwikkeld: voor 65-plussers, voor zorgverleners en voor lokale besturen. Deze gids geeft inzicht in de link tussen beweging en het voorkomen van vallen, maar biedt ook heel wat beweeginspiratie en praktische tools. De gidsen vind je hier.

Een affiche en placemat staan ook gratis ter beschikking! Zo kan je jouw organisatie alvast klaarmaken voor de Week van de Valpreventie. Bestellen kan via deze link.

Schrijf jouw organisatie in vanaf 16 februari tot en met 6 mei 2023 via deze link. In hetzelfde formulier kan je je ook kandidaat stellen om een Vliegende Reporter te ontvangen tijdens de Week van de Valpreventie. Organiseert jouw organisatie dus een unieke activiteit? Laat het dan weten tot en met 31 maart 2023 en wie weet wordt jouw organisatie gekozen!