Van 20 tot en met 26 maart zet de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD) de diëtisten een week lang extra in de kijker. De diëtist is namelijk hét aanspreekpunt en dé inhoudelijke expert op vlak van een duurzaam voedingspatroon. Gaande van variatie in plantaardige eiwitbronnen tot het vermijden van voedselverspilling, de diëtist weet hoe je gezond eet binnen de grenzen van de planeet en wil iedereen hierin ondersteunen.
Jaarlijks focussen ze op een bepaald thema. Dit jaar is het thema: “Duurzaamheid: weet jij hoe je lekker en gezond eet, binnen de grenzen van de planeet?”.
Om de Week van de Diëtist wat extra kracht bij te zetten organiseren ze 8 maart een studiedag rond duurzaamheid.
De studiedag richt zich in de eerste plaats naar diëtisten, maar het uitgebreide aanbod maakt dit ook voor anderen, met een hart voor duurzaamheid, een interessante dag.