Duizenden kinderen in Vlaanderen groeien op in een leefgroep. Wanneer ze voor een tijdje niet bij hun mama of papa kunnen wonen, een beperking hebben of omdat ze hulp nodig hebben.

Voor die kinderen zoekt het Agentschap Opgroeien straffe hulpverleners die het verschil willen maken. Heb jij een maatschappelijk, pedagogisch of criminologisch diploma op zak? Wil jij er écht toe doen? Dan vind je vast een job als leefgroepbegeleider die helemaal bij je past. Om hun zoektocht wat éxtra kracht bij te zetten, hebben ze enkele speciale ambassadeurs ingezet om ervoor te zorgen dat de boodschap zeker helemaal juist is...

Video's

Welke jobs zijn er in de jeugdhulp?

De jeugdhulp bundelt heel veel diverse werkplekken waar verschillende functies het leven van kinderen, jongeren en gezinnen in een kwetsbare situatie richting geven. Als leefgroepbegeleider sta je tussen 0- tot 25-jarigen en leef je écht met hen samen. Maar je kan ook als administratieve medewerker, boekhouder, trajectcoördinator, pleegzorgbegeleider, crisismedeweker, consulent, logistiek medewerker, leerkracht of verschillende andere jobs kinderen, jongeren en gezinnen een duwtje in de rug geven. Meer weten? Check dan het jobplatform dat alle vacatures bundelt die op dit moment gedeeld worden door jeugdhulporganisaties vesrpeid over Vlaanderen. Wie weet ligt er wel een geweldige job op jou te wachten!