Video's

Het Centrum voor Kankeropsporing (CvKO) organiseert, in opdracht van de Vlaamse overheid, de bevolkingsonderzoeken naar borst- baarmoederhals- en dikkedarmkanker. Elk jaar ontvangen 1.5 miljoen mensen hiervoor een uitnodiging. Door deel te nemen kan kanker of een voorstadium ervan, vroegtijdig ontdekt worden. Dit vergroot de kans op genezing en beperkt de impact van de behandeling.

Deelname in ELZ Leuven Zuid

Hoe zit het met de deelname aan de verschillende bevolkingsonderzoeken in onze eerstelijnszone? Graag geven we jullie hieronder een gedetailleerd overzicht voor diverse screenings. De cijfers zijn raadpleegbaar op https://bevolkingsonderzoek.incijfers.be tot op het niveau van statistische sector.

Hoe deelname verhogen?

Samen met jou, willen wij de deelname aan de bevolkingsonderzoeken ook in onze zone verhogen. Hiervoor heeft het CvKo in samenwerking met verschillende partners heel wat materiaal ter beschikking gesteld:

  • Informatie- en sensibilisatie materiaal; beschikbaar via Logo Oost-Brabant
  • Pancartes die opgeladen kunnen worden in wachtkamerschermen bij huisartsen, apothekers, gemeentehuizen,‚Ķ via CvKO
  • Huisartsen kunnen een actieve rol opnemen in de Bevolkingsonderzoeken Borst- en Baarmoederhalskanker. Lees meer hierover
  • Het CvKo werkt samen met de preventieco√∂rdinatoren van de mutualiteiten aan kleinschalige, lokale projecten om kwetsbare personen te bereiken.