Wil je meewerken om de opvang van familiaal geweld te verbeteren?

  • 22 juni 2022

Omgaan met de personen die familiaal geweld meemaken is niet zo eenvoudig:

  • Hoe kunnen we goed signalen van geweld opvangen en samenwerken met andere hulpverleners om spanningen en mogelijk geweld bespreekbaar te maken?
  • Welke afspraken voor ondersteuning zijn wenselijk met andere hulpverleners in de eerste lijn (verpleegkundigen en zorgkundigen, huisartsen, apothekers, psychologen , maatschappelijk werkers…)?

De huisartsenorganisatie Domus Medica en het Vlaams Apothekers Netwerk stellen voor om de aanpak van familiaal geweld af te stemmen met verpleegkundigen en zorgkundigen, maatschappelijk werkers en psychologen in de eerste lijn om beter samen te werken in de strijd tegen familiaal geweld. Dit project wordt gesteund door EBPracticeNet. Wil je meewerken om de opvang van familiaal geweld te verbeteren? Ben je geïnteresseerd om in samenspraak taken af te stemmen of de vorming te volgen ? Laat het nu weten op deze pagina. De uitgebreide info over het IMOCAFV-project (Intersectorale en Multidisciplinaire Ondersteuning en Community Aanpak om Familiaal geweld te Verbeteren) vind je ook via de brief en flyer.