Mondiale Werken regio Lier (Omvat ook ZORA)

" Voor sommige mensen zijn de eerste stappen op de huurmarkt erg groot. Ze hebben te weinig kennis over hoe de huurmarkt functioneert, ze weten niet welke woningen ze moeten zoeken of waar ze op zoek moeten gaan. Daarom werkten Mondiale Werken Regio Lier en WEB een aantal workshops uit die de positie van anderstalige kandidaat-huurders op de huurmarkt moeten versterken. Tijdens 16 interactieve sessies krijgen anderstalige kandidaat-huurders handvaten aangereikt om beter te kunnen begrijpen hoe de huurmarkt in elkaar zit, hoe je communiceert met de huisbaas of het immokantoor, maar ook wat er komt kijken bij een verhuis of het wonen in een nieuwe woonst.

De sessies gaan door van 17 april 2023 tot 16 juni 2023 en dit twee maal per week. Van mogelijke deelnemers wordt verwacht dat ze aan zoveel mogelijk sessies deelnemen. Een basiskennis van het Nederlands is aangewezen, maar we vereisen geen formeel taalniveau.

Aan de deelnemers zal geleidelijk de nodige woordenschat worden aangeleerd.

Ter verduidelijking: deze conversatietafels zijn iets anders dan de woonclubs. Tijdens de conversatietafels gaan we niet direct zoeken naar een woning, maar willen we de kandidaat-huurder beter voorbereiden om zelf te kunnen zoeken, met meer kennis naar een bezichtiging te gaan of langer een huurwoning te kunnen houden.

Praktische info

Locatie: CC Vredeberg, Vredebergstraat 12-14, 2500 Lier (lokaal repetitie 1)

Tijdstip: Maandag en woensdag van 13u30 tot 15u30 "

Wie interesse heeft, kan zich aanmelden of worden aangemeld via inschrijvingen.mowe@gmail.com.

Voor meer informatie kan je bellen met Guido Vanham (+32 485 05 81 48)