Word jij een prikpartner?

Word jij een prikpartner?

We roepen op om in jouw buurt, straat of appartementsgebouw, je eigen telefoonboek, je vrienden- en/of kennissenkring,…te kijken of mensen je hulp zouden kunnen gebruiken. Je kan helpen bij het doornemen van informatie, het bevestigen of verplaatsen van de afspraak of bij het vervoer.  Als je denkt dat iemand hulp kan gebruiken,stap dan op die persoon af en bied je aan als ‘prikpartner’. Als die persoon zich wil laten vaccineren, en die kan daarbij hulp gebruiken, dan is die zeker van van jouw ondersteuning!

Meer informatie

Een prikpartner is iemand die uit eigen beweging extra ondersteuning biedt aan mensen die hulp kunnen gebruiken.

Dit kan gaan om de administratie die komt kijken bij de vaccinatie (het begrijpen van de uitnodiging, het bevestigen of wijzigen van een afspraak, …). Sommige mensen zijn niet zo digitaal onderlegd of hebben geen internet of computer. Sommigen verstaan de uitnodiging misschien niet helemaal. Een prikpartner kan hen hierbij helpen!

Het kan ook gaan om een probleem met het vervoer. Sommige mensen hebben geen eigen vervoer of zijn minder mobiel of ze zijn niet gewend om het openbaar vervoer te nemen. Een prikpartner kan helpen om uit te zoeken hoe iemand best in het vaccinatiecentrum geraakt. Deze prikpartner kan eventueel ook iemand coronaveilig brengen naar zijn of haar afspraak. 

Waar let je best op wanneer je iemand coronaveilig wil vervoeren in de auto?

  • Laat de passagier achteraan rechts zitten
  • Ventileer door vooraan rechts en achteraan links het autovenster open te zetten
  • Draag allebei je mondmasker

De vaccinatiecentra zijn volledig rolstoeltoegankelijk. Er zijn ook ter plekke rolstoelen beschikbaar. Onze stewards helpen je graag!

Opgelet: Je gaat alleen binnen het vaccinatiecentrum. De prikpartner mag enkel mee als er nood is aan een begeleider. Voor prikpartners of andere begeleiders is er geen vaccin voorzien.

Voor veel mensen is het gevoel dat er iemand klaar staat om te helpen al een hele steun op zich. Samen kunnen we dit aan!

prikpartners