Wat is Zipster?

Zipster is een digitaal platform dat zorgverleners helpt bij het doorverwijzen van patiënten naar lokale welzijnsactoren.

Hoe werkt het?

  • Op basis van een psychosociale vragenlijst kan de zorgverlener de noden van de patiënt in kaart brengen. Aan de hand van die noden, raadt Zipster een doorverwijzing aan naar de juiste lokale partners. De zorgverlener geeft dan aan dat de zorgvragen gecontacteerd kan worden. Zo verloopt de doorverwijzing op een duidelijke en éénduidige manier.

Wat zijn de voordelen?

  • Doordat patiënten meteen gecontacteerd worden, wordt de drempel verlaagd voor mensen die aarzelen om contact te zoeken.
  • Zorgverleners hebben garantie van opvolging en het opzetten van hulp. Dit zorgt voor een grote geruststelling.

Hoe wordt het aanbod opgesteld?

Het doorverwijzingsaanbod wordt in Zipster beheerd door de Eerstelijnszone. Zij bewaken de kwaliteit en capaciteit van organisaties in het ondersteuningsaanbod. Wil je, als hulporganisatie, deel uitmaken van dit aanbod of, als zorgverlener, er gebruik van maken? Meld je dan snel aan.

Hoe meld ik me aan?

Zorgverleners en welzijnsactoren in ELZ Middenkempen kunnen zich gratis aanmelden en gebruik maken van Zipster. 

Interesse om je te registeren op het platform Zipster? Klik hier om je aan te melden.

Meer informatie?

Zit je nog met vragen rond het Zipster-project? Stuur een mailtje naar communicatie@elzmiddenkempen.be. Wij geven je graag een extra woordje uitleg.