Zorg ervoor dat je contactgegevens up to date staan bij je mutualiteit

  • 6 april 2021

Als je aan de beurt bent voor jouw prik tegen corona, dan krijg je ongeveer 2 weken op voorhand een persoonlijke uitnodiging. De brief wordt per post verstuurd naar je officiële domicilieadres zoals dat bekend is in het rijksregister. Je vindt ook meteen een digitale versie van je uitnodiging via Mijn Burgerprofiel.

Het Vlaamse platform van waaruit de uitnodigingen vertrekken, haalt de contactgegevens uit de databanken van de mutualiteiten. Als lokaal callcenter beschikken wij vaak niet over het telefoonnummer om de mensen te bereiken.  Als wij van jou geen mailadres of telefoonnummer zien, betekent dat dus dat van jou geen gsm-nummer of e-mailadres gekend staat bij jouw mutualiteit. Wij roepen onze burgers daarom op om na te zien dat hun contactgegevens bij ziekenfondsen volledig en correct zijn. Iedereen kan zelf zijn gegevens aanpassen of contact opnemen met de mutualiteit. Op laatjevaccineren.be staat een overzicht waar je dat bij elk ziekenfonds kan doen.

Als je gsm-nummer en e-mailadres gekend zijn bij je ziekenfonds, ontvang je je uitnodiging ook per sms of e-mail.  Toch wel handig voor jou ook, niet ?