Op 1 juni vond het tweede netwerkevent van ELZ Maasland plaats. In plaats van de luchtige avond die vorig jaar werd georganiseerd werd deze keer gekozen voor een vormingsavond.

  • Om een leuke start te maken, werden onze aanwezigen eerst aan het werk gezet in kleine groepjes. Door verschillende actoren uit de eerste lijn samen te brengen, hoopten we een zo breed mogelijk antwoord te krijgen op een aantal vooropgestelde vragen: waar lopen onze burgers met een hulp- en/of ondersteuningsvraag tegenaan en welke stappen zouden wij als ELZ kunnen nemen om deze situatie te verbeteren?
  • Na een plenaire terugkoppeling van de oefening gaf Lise Bemelmans (Lokale coördinator GGZ) uitleg over ‘de conventie psychologische zorg in de eerste lijn: lokaal samenwerken rond geestelijke gezondheid’. Voor meer informatie volg je deze link of bekijk bijgevoegde presentatie.
  • Dan volgde er een uiteenzetting over ‘de sociale kaart’ door Jan Theys waarna er de mogelijkheid was om, bij de laptop-stand, je gegevens te registreren/controleren. Voor meer informatie volg je deze link of bekijk bijgevoegde presentaties.

Aan het einde van de avond werd de groep van ruim 50 personen uitgenodigd voor een receptie waar er, met een hapje en een drankje, nog ruimte was om met de verschillende actoren uit de eerstelijn te kunnen kennismaken.

Bijgevoegde presentaties: