Binnen onze Eerstelijnszone vinden wij het erg belangrijk dat zorg- en welzijnsmedewerkers op de hoogte blijven van wat wij doen, maar ook van wat er zich binnen onze regio afspeelt. Daarom organiseren wij op regelmatige basis het Eerstelijnsforum regio Waregem (vergelijkbaar met het kleinstedelijk overleg van het Lokaal Steunpunt Thuiszorg).

Dit netwerkevenement is bedoeld voor zorg- en welzijnsmedewerkers en geïnteresseerde burgers die woonachtig of werkzaam zijn in de Eerstelijnszone regio Waregem. Inschrijven is altijd gratis.

Toekomstige Eerstelijnsforums

Eerstelijnsforum ELZ regio Waregem dinsdag 18 juni 2024.

Op 18 juni 2024 nodigen wij iedereen van harte uit op ons gloednieuwe Eerstelijnsforum: 'Slaapproblemen: Laat het jouw slaap niet ontnemen!'. Binnen dit forum wordt een interessante informatiesessie gegeven over slaapproblemen en hoe je hiermee aan de slag kan gaan. Het thema wordt toegelicht door psycholoog Jan Callens. Verder wordt er nog een korte uiteenzetting gedaan van de Conventie Eerstelijnspsychologische zorg en hoe dit in onze regio in elkaar zit.

Nadien voorzien we nog de mogelijkheid om te netwerken met koffie en lekkers!

Wil je graag aanwezig zijn?

Heb je interesse in dit evenement? Schrijf je dan zeker in!

Onderstaand kan je alvast de praktische informatie vinden:

 • Wat?
  Informatieve toelichting over slaapproblemen en hoe je hiermee aan de slag kan gaan, door psycholoog Jan Callen.
  Toelichting van de Conventie Eerstelijnspsychologische Zorg in de Eerstelijnszone regio Waregem.
 • Voor wie?
  Iedereen met interesse in het thema is welkom!
 • Waar?
  Theatercentrum Zwevegem, Otegemstraat 18 8550 Zwevegem.
 • Wanneer?
  Dinsdag 18 juni van 13u tot 16u

Inschrijven? Dat kan hier!

Gepasseerde Eerstelijnsforums

Eerstelijnsforum ELZ regio Waregem dinsdag 7 november 2023.

In het najaar van 2023 organiseerde de Eerstelijnszone regio Waregem opnieuw het Eerstelijnsforum. In deze editie sloegen we de handen in elkaar met het interactief inspringtheater 'Alleen of toch niet'. Het was een leuke avond waarbij ook een erg belangrijk thema in de kijker werd gezet: eenzaamheid en alleenstaanden binnen de maatschappij.

"Alleenstaanden botsen op obstakels in onze samenleving. Vooral op financieel en sociaal vlak,. ‘Alleen of toch niet?’ is een initiatief van burgers en verschillende organisaties, vroeg alleenstaanden naar concrete ervaringen. Die dienden als inspiratie voor het theaterstuk ‘Alleen of toch niet’. De acteurs zijn ervaringsdeskundigen. Het publiek wordt actief betrokken bij het toneel. De toeschouwers kunnen inspringen om oplossingen voor problemen van alleenstaanden aan te reiken."

Eerstelijnsforum ELZ regio Waregem 9 februari 2023

Op 9 vond ons tweede Eerstelijnsforum plaats in OC De Coorenaar in Desselgem. Deze geslaagde editie had als thema 'Help, ik kan mijn (zorg)factuur niet meer betalen!'.

De presentatie van het forum kan je hieronder terugvinden.

Eerstelijnsforum ELZ regio Waregem 16 juni 2022

De eerste editie vond plaats op 16 juni in de Theaterzaal Zwevegem. Hierbij stond het thema 'Wegwijs in de Geestelijke Gezondheidszorg' centraal.
Hier kan je de presentatie terugvinden.