Burgers die deelnemen aan een activiteit

In de wijk Windmoleken opende het nieuwe dienstencentrum ’t Hoveniertje de deuren. De cafetaria van de assistentiewoningen Ten Hove is elke dag van 10u tot 17u een plek om elkaar te ontmoeten.

Je kan in ‘t Hoveniertje de voeten onder tafel schuiven voor een lunch en natuurlijk meedoen aan heel wat activiteiten. Luidkeels meezingen met de karaoke, gezellig wafels bakken of ontspannen turnen … Het kan allemaal. In de toekomst breidt het aanbod verder uit met praatcafés die thema’s als dementie, valpreventie en thuiszorg aansnijden.

Sociaal netwerk versterken

“Via een dienstencentrum willen we er mee voor zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen”, zegt bevoegd schepen Peggy Massien. “We richten onze activiteiten dan ook vaak op personen met een beginnende zorgsituatie. Dit doen we met activiteiten – zowel informatief als recreatief – om de zelfredzaamheid te verhogen en het sociale netwerk van de mensen te versterken.

Digihelper op bezoek

Ook de digihelper, die bezoekers helpt met alle vragen rond internet, computers en smartphones, zal regelmatig langskomen. Iedereen is welkom. Wie al eens graag een babbeltje slaat, maar weinig mensen om zich heen heeft, moet beslist eens binnenspringen.

Info

Locatie: ’t Hoveniertje, Kopheiweg 14, 1500 Halle

Openingsuren: Dagelijks van 10u tot 17u

Een greep uit de activiteiten:

  • 13/02 Valentijnsontbijt
  • 14/02 Soep in de buurt
  • 19/02 Koken in de buurt
  • 20/02 Aqua-gym in het Hallebad
  • 20/02 Knutselen
  • 21/02 Geheugentraining

Informatie over de dienstencentra in Halle vind je op www.halle.be/lokale-dienstencentra.

© Stad Halle