Ik heb vragen over alcohol, drugs, gamen

De druglijn

druglijn

De druglijn is er voor iedereen en voor alle vragen over drank, drugs, pillen, gokken en gamen. Anoniem, vertrouwelijk en onbevooroordeeld. 

Ze luisteren naar je verhaal, bezorgen objectieve informatie en een eerste advies of zetten je op weg naar hulp of preventie.

Jongeren Aanbod CAW

JAC logo

Of kortweg JAC. Jongeren vanaf 12 jaar uit de Westhoek zijn hier meer dan welkom met om het even welke vraag over drank, drugs, gamen. Chatten kan ook.

Drugs Expertise Team

Je hebt moeilijkheden door het gebruik van drugs en wil hier graag iets aan veranderen, maar je weet niet hoe. Het Drugs Expertise Team Westhoek helpt je verder. Je kan telefoneren op 0477/982176 of mailen

Voor crisishulp aan huis kan je telefoneren op 0474/260974 of mailen.

Centrum Geestelijke Gezondheidszorg CGG Largo

Je kampt met een verslavingsprobleem? Spreek er eens over met je huisarts of met een hulpverlener zoals het CLB, een leerkracht... Misschien vinden zij het een goed idee om door te verwijzen naar CGG. Je kunt  ook zelf kennismaken met CGG LARGO.   

Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs

VAD

VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, pillengokkengamen en drugs

Eerstelijnspsycholoog - Zelfstandige psychologen

Alcoholconsumptie of gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen zijn van de meest voorkomende psychische klachten in Vlaanderen.  Samen met een eerstelijnspsycholoog breng je in kaart wat er speelt. In een beperkt aantal sessies wordt gezocht naar manieren om je weer beter te voelen. Je kan ook terecht bij zelfstandige psychologen.

TEJO

logo tejo

Heb je vragen over alcohol, drugs, gamen. Je kunt er met niemand over praten? Kom dan even langs. TEJO helpt je quasi onmiddellijk, anoniem en gratis. 

Awel

Logo Awel

Met Awel kun je bellen (102), mailen, chatten. Je kunt er terecht met al je vragen. Ook over het thema verslaafd aan drank, drugs, pillen, gamen. 

WAT WAT

watwat

Wie jong is zit met 1001 vragen. Hier vind je je antwoorden. Voor WAT WAT is geen topic te gek of taboe te groot.

Als je meer wil weten over drugsalcoholrokengamen.

Eerstelijns Psychologische Zorg Kwadraat

ELPKwadraat

Heb je vragen over je alcohol- of druggebruik? Of over je gamegedrag? Of zijn je ouders ongerust? Bij de psychogen van ELP Kwadraat kun je daarmee terecht. Een afspraak maken kan via het secretariaat kan op 0468/282720.