Nieuws

  • 17 februari 2020
vallen

De week van de valpreventie komt eraan

Van 20 tot en 26 april 2020 gaat de 9de Week van de Valpreventie door, georganiseerd door het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen, het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s.
Bulletin board
  • 14 februari 2020

Kriebelt het?

Kriebelt het bij jou ook … om er in te vliegen? … om te bewijzen dat samenwerking loont? … om van de eerstelijnszone (ELZ) Scheldekracht een succesverhaal te maken?   Dan zoeken wij jou!
vrouw met tablet
  • 31 januari 2020

Erkenning psychologen en orthopedagogen

Sinds 1 januari 2020 moeten klinisch psychologen en klinisch orthopedagogen niet alleen een visum, maar ook een erkenning als klinisch psycholoog of als klinisch orthopedagoog hebben vooraleer ze hun beroep mogen uitoefenen.
Superman
  • 14 februari 2020

Ben jij de expert die wij zoeken?

De eerstelijnszone (ELZ) Scheldekracht wil een echte netwerkorganisatie zijn. Het is ook daarom dat we de aanwezige expertise binnen het netwerk ten volle willen aanspreken en benutten.     Als organisatie kunnen we op diverse terreinen hulp gebruiken.
krant
  • 31 januari 2020

Persbericht over wat zorgverleners en burgers verwachten van eGezondheid

Op 24 januari verscheen het persbericht dat meer dan 9.000 zorgverleners en patiënten de allereerste eHealthMonitor hebben ingevuld.
Uitnodiging coaching 10 jaar zorgtrajecten.jpg
  • 30 januari 2020

De zorgtrajecten bestaan 10 jaar: van visionair project naar betere zorg!?

Programma: 20u00: Ontvangst en verwelkoming 20u30: Het zorgtraject diabetes type 2, Prof. dr. Frank Nobels 21u00: Het zorgtrajecten chronische nierinsufficiëntie, Prof. dr. Wim Van Biesen
People
  • 14 februari 2020

Word jij lid van de algemene vergadering van ELZ Scheldekracht?

In het najaar werd, hoofdzakelijk omwille van tijdsdruk, beslist om de leden van het bestuursorgaan ook aan te duiden als effectieve leden van eerstelijnszone (ELZ) Scheldekracht vzw, dus als algemene vergadering (AV). Dit werd expliciet benoemd als een 1ste fase.  
kovag
  • 31 januari 2020

Train-the-trainer tot moderator MFO-pakket

Recent werd door het RIZIV het MFO-pakket met als thema ‘Veilig gebruik van NSAID’s’ goedgekeurd. In dit programma wordt na een korte theoretische opfrissing van de mogelijke gevolgen en risicofactoren bij de inname van NSAID bekeken hoe deze risico’s het best kunnen worden vermeden.