Nieuws

  • 23 juli 2021
Online vragenlijst

Werk jij als huisarts met 'medication review'? Neem dan deel aan de enquête!

Twee masterstudenten farmaceutische zorg aan de Universiteit Antwerpen zijn dringend op zoek naar huisartsen die hun standpunt omtrent het onderwerp medication review willen meegeven in een enquête.
  • 23 juli 2021

Neem deel als arts aan een focusgroep rond rouwzorg!

Binnen de dienst Geriatrie en Palliatieve Eenheid van UZ Gent loopt momenteel het BE-CARED onderzoek. Dit is een onderzoek rond rouwzorg en -ondersteuning binnen de oncologische zorg (Kom op tegen Kanker, 2020-2023).
Noodweer
  • 23 juli 2021

Slachtoffers overstromingen kunnen terecht bij CAW voor slachtofferhulp

Ons land werd geteisterd door ongeziene wateroverlast. Er vielen al heel wat slachtoffers, waaronder ook dodelijke. De overstromingen veroorzaken veel mensenleed. Slachtoffers en hun naasten kunnen voor slachtofferhulp terecht bij het CAW.
  • 22 juli 2021

Save the date - Symposium "Emotionele ontwikkeling bij personen met een verstandelijke beperking"

Op 29.10.2021 vindt er naar aanleiding van het doctoraatsonderzoek van Filip Morisse een symposium plaats met als thema: emotionele o
CAW versterkt welzijn
  • 23 juli 2021

slachtoffers overstromingen kunnen terecht bij CAW voor slachtofferhulp

Ons land werd geteisterd door ongeziene wateroverlast. Er vielen al heel wat slachtoffers, waaronder ook dodelijke. De overstromingen veroorzaken veel mensenleed. Slachtoffers en hun naasten kunnen voor slachtofferhulp terecht bij het CAW.
  • 23 juli 2021

De vaccinatiedata van je kind sneller bekijken? Dat kan via myhealthviewer!

Veel volwassenen kregen hun uitnodiging voor vaccinatie nog vóór hun brief in de bus zat. Dankzij de gegevens van de ziekenfondsen konden zij verwittigd worden met een e-mail of sms.   
  • 20 juli 2021

Pilootproject preventieve testing zomerkampen (ELZ Regio Aalst)

Er is in overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid, Eerstelijnszone Regio Aalst en het UZ Gent beslist om voor de eerstelijnszone regio Aalst een pilootproject te starten inzake preventieve testing voor de zomerkampen met overnachting en d
Zorglab
  • 23 juli 2021

OPROEP Zorglab Aalst: Boost jouw idee voor betere gezondheid en zorg

Ben je een (pre) startende ondernemer? En heb je een innovatief idee voor een product of dienst in de (welzijns)zorg dat je graag wilt uittesten? Dan is dit jouw kans! Dien vóór 31 augustus 2021 jouw idee in en maak kans op een innovatietraject bij ZorgLab Aalst ter waarde van 10 000 EUR.
sneltest
  • 23 juli 2021

Sneltesten bij apothekers

Hierbij vindt u een overzicht van alle apothekers in onze regio waar mensen een sneltest kunnen laten afnemen, al dan niet op afspraak. Deze sneltesten zijn niet gratis.
  • 20 juli 2021

Open vaccinatiedag 27 juli 2021 / Vaccinatiecentrum Denderdal (ELZ Regio Aalst)

Beste collega, Beste zorgprofessional, Beste welzijnswerker,   Op dinsdag 27/07 organiseert Vaccinatiecentrum Denderdal een ‘open’ Johnson en Johnson dag. Iedereen die dat wenst mag die dag langskomen zonder voorafgaande afspraak voor een Johnson vaccin.