Nieuws

  • 5 juni 2020
Nieuwsbrief schelde-leie werkgroep

Opstart werkgroepen 2020 – 2021

De erkenning van de zorgraad ELZ regio Kortrijk gaat officieel in op 1 juli 2020. De afgelopen 2 jaar hebben diverse partners in de Eerstelijn meegewerkt aan de basis van het beleidsplan.
woman
  • 4 juni 2020

ELZ Scheldekracht sprong in de bres voor zorgverleners op de eerste lijn op het vlak van persoonlijk beschermingsmateriaal

Zeker in het begin van de crisis waren enorme tekorten aan persoonlijk beschermingsmateriaal (PMB) waarneembaar op de eerste lijn. Eerstelijnszone (ELZ) Scheldekracht sprong in de bres!     
  • 2 juni 2020

Vacature Geëngageerde stafmedewerker (deeltijds)

Voor de nieuwe eerstelijnszone Druivenstreek (ELZ Druivenstreek) zijn we op zoek naar een bijkomende deeltijdse stafmedewerker. Samen met de huidige stafmedewerker zal je instaan voor oprichting en uitbouw van de zorgraad en voor de uitwerking van de concrete acties uit haar beleidsplan.
  • 2 juni 2020

Info over de venstermondmaskers

Het gebruik van klassieke mondmaskers heeft een grote impact op het leven van personen met een auditieve beperking, omdat zij voor hun communicatie afhankelijk zijn van liplezen/het kunnen volgen van de mimiek.Venstermondmaskers zijn niet enkel aan te raden voor mensen met een auditieve beperking
COVID-19 Eerste Lijn Barometer
  • 4 juni 2020

COVID-19: Eerste Lijn Barometer gaat een versnelling lager

Ondertussen gaat het gelukkig dag per dag beter met de Corona pandemie en krijgen we stilletjes aan terug wat meer bewegingsvrijheid. Er komt tijd vrij voor reflectie, voor evaluatie, om ons af te vragen welke lessen we uit deze eerste piek hebben geleerd.  
  • 2 juni 2020

Infolijn ergotherapie COVID 19

Ergotherapeuten hebben een COViD- Infolijn: 0476 93 60 30. Ook bereikbaar per mail  onzevraag@ergotherapie.be.
  • 2 juni 2020

Uitbreiding naar 65+ en update tijdelijke maatregelen ELP

Het PAKT meldt een uitbreiding naar 65+ en andere maatregelen voor de begeleiding van 65 plussers. Zie mail.
Edith logo
  • 4 juni 2020

Opstart COVID-lijn ergotherapeuten

Vanuit de beroepsvereniging Ergotherapie Vlaanderen biedt EDiTh haar achterban, zijnde alle eerstelijns werkende ergotherapeuten zowel als zelfstandige als in dienstverband, post-Covid ondersteuning middels een infolijn.
  • 2 juni 2020

Kick-off 'praktijkonderzoek sociaal middenveld'

De Stad Gent nodigt jou uit voor de kick-off van het participatief en praktijkgericht onderzoek van het sociale middenveld op zaterdag 13 juni.