Eind oktober ging de campagne ‘Je hebt mekaar meer te vertellen dan je denkt' van Patient Empowerment vzw van start. ‘Person centered’ en ‘doelgerichte zorg’ vormen hier de basis: zorg die het doel vooropstelt van de zorgvrager. Als eerstelijnszone ondersteunen we deze campagne. Meer lezen..

Heel veel zorgvragers, zorgverstrekkers en zorgorganisaties vinden het aangewezen dat zorgvragers (patiënten, cliënten, bewoners, …) aan het stuur zitten van hun eigen zorgproces. Het gaat dan om ‘person centered’ en ‘doelgerichte zorg’: zorg die het doel vooropstelt van de zorgvrager.

De autonomie en het gevoel ervan herstellen, behouden of versterken gebeurt via communicatie met de zorgvrager. Daarnaast kunnen zorgvragers en zorgorganisaties het autonomiegevoel van een zorgvrager respecteren in hun gedrag. 1001 kleine handelingen kunnen het autonomiegevoel van een zorgvrager wegnemen of net behouden.

Op deze concrete gedragselementen is de campagne ‘Je hebt mekaar meer te vertellen dan je denkt’ gericht. Als eerstelijnszone ondersteunen we de campagne van de vzw Patient Empowerment graag.