Wat?

In Vlaanderen stappen elk jaar 1.200 mensen uit het leven. Dat zijn er dubbel zoveel dan in Nederland. 12.000 mensen hebben een poging ondernomen, en bij vele anderen blijven suïcidale gedachten malen in het hoofd. Het zijn dramatische cijfers, waar het Fonds GavoorGeluk zich niet bij neerlegt.

Warme William is een bewustmakingscampagne waarmee het Fonds emoties bespreekbaar wil maken. De blauwe beer Warme William is de mascotte van deze campagne. Hij wil jongeren aanzetten om te praten over hun gevoelens en luisteren naar wie het even moeilijk heeft.

GavoorGeluk wil depressie en suïcide in Vlaanderen helpen te voorkomen en zo bijdragen tot meer geluk in de samenleving.

Waarom?

Het taboe rond geestelijke gezondheidsproblemen is nog groot. Wat BoB is voor de campagne tegen drinken en rijden, wil Warme William betekenen voor dit taboe. Warme William moet emoties en kwetsbaarheid bij jongeren en volwassenen bespreekbaar maken.

Hoe?

Warme William

Iedereen heeft een Warme William in zijn of haar leven, iedereen kan een Warme William zijn voor anderen door empathisch te luisteren, zonder te (ver)oordelen, zonder de eigen mening op te dringen, door tijd te maken voor anderen.

Dit vraagt een attitudeverandering die Warme William in eerste instantie bij jongeren wil bewerkstelligen. Een ambassadeur draagt het verhaal uit. Op dit moment is dat Lotte Vanwezemael. Zij is klinisch psychologe en seksuologe en werd bekend als "Seksuolotte" bij radiozender MNM.

De Warme William mascotte kan binnen onze ELZ op vier manieren ingezet worden:

Word Warme William Vrijwilliger!

Wij zijn steeds op zoek naar extra vrijwilligers die vooral overdag vrij zijn. Je hoeft niet te praten en je dient minstens 1m70 groot zijn.

Voel je je geroepen om Warme William te worden? Stuur ons dan graag een berichtje op info@elzbravio.be !

WW vrijwilliger

De Warme William app

De Warme William-app helpt mensen verhalen ontdekken van anderen die het moeilijk hadden en die geholpen zijn door te praten over waar ze mee zitten. De app geeft mensen ook de kans om de Warme William in hun leven te bedanken. Tot slot geeft de app ook tips & tools voor hoe je zelf een Warme William kan zijn voor anderen.

De app werkt met augmented reality.

WW app

Links:

Op de www.warmewilliam.be website staan inspirerende tips en video's die ook verspreid worden via sociale mediakanalen YouTube, Facebook en Instagram.

De QR-code voor de Warme William-app kan je hiernaast scannen of download de app hier.