Op 1 december start de Winteropvang voor dak- en thuislozen in Vilvoorde. Dagelijks kunnen er 10 mannen opgevangen worden in de Havendoklaan. Ze zijn welkom vanaf 19u tot 9u (met doorverwijzing sociaal huis). In de opvang krijgen ze een warm bed, een mogelijkheid om zich te wassen en een maaltijd. (BBB principe: bad-bed-brood)

Stad Vilvoorde stelde een coƶrdinator aan nl. Wout Van Roost. De Winteropvang wordt opengehouden door vrijwilligers. Je kan je hier nog steeds voor aanmelden via wouter.van.roost@vilvoorde.be.

Er ontstonden al warme initiatieven om de Winteropvang in gereedheid te brengen. Zo kwamen enkele leerlingen van het GISO in Machelen helpen poetsen. Wat later kwam er hulp uit het technisch onderwijs van Vilvoorde om de scheidingswanden aan te kleden met o.a. geschonken behangpapier en tekeningen. Vrijwilligers brachten de keuken in orde.

Winteropvang

Om 3 maanden operationeel te blijven, kunnen ze nog volgende zaken gebruiken: badjassen, badhanddoeken en washandjes, keukenhanddoeken en hygiƫneproducten (voor mannen). Je kan ook helpen met allerlei verbruiksproducten zoals keuken- en toiletpapier, plastic zakjes voor een lunchpakket, ... Materialen kunnen gebracht worden naar de Havendoklaan 1 in Vilvoorde. Indien je er niemand treft, mag je het achterlaten aan de zijingang (rechts) onder het afdak.