Diabetessystemen type 2 in de eerste lijn

  • Algemene documenten

Opstarttraject diabetes type 2

Alle personen met diabetes type 2, die niet worden opgevolgd in een zorgtraject diabetes type 2 of de diabetesconventie, vallen binnen de categorie van het opstarttraject diabetes. Ook personen die een diagnose diabetes kregen in het verleden, maar nu in remissie zijn of nog geen medicatie nemen, behoren tot het opstarttraject.

Zorgtraject diabetes type 2

Het zorgtraject diabetes type 2 is een nationaal project. Dit zorgtraject organiseert en coördineert de aanpak, de behandeling en de opvolging van een patiënt met diabetes type 2. Het trad in werking op 1 september 2009. Een zorgtraject vertrekt van een samenwerking tussen 3 partijen, namelijk patiënt, huisarts en specialist. Het traject begint na goedkeuring van een “zorgtrajectcontract” door de mutualiteit en blijft gelden zolang de patiënt aan de voorwaarden blijft voldoen.

Meer weten over de zorgtrajecten? Surf naar de website van het RIZIV.

Vragen?

Vragen over het zorgtraject diabetes? Mail naar zorgtraject@elzzw.beZoek je een zorgverlener in de regio? Raadpleeg De Wegwijs!

Via volgende linken kan u makkelijk een zorgverlener vinden binnen uw gemeente:

Ben jij nog niet opgenomen in de Wegwijs of kloppen jouw gegevens niet meer? Neem contact op met zorgtraject@elzzw.be en laat het ons weten!

Zoek je een diabeteseducator in de regio? Raadpleeg onderstaand document!Opleiding Diabetes type-2

Jaarlijks voorzien de 3 eerstelijnszones in Zuid-West-Vlaanderen een vorming rond het zorgtraject diabetes type-2 . Heb je vragen over deze vorming, contacteer dan info@elzzw.be .