De vaccinatiecampagne draait op volle toeren in Eerstelijnszone RupeLaar en we willen hierop volop verder blijven inzetten zodat we een zo groot mogelijk bereik hebben in functie van de vaccinatiegraad. Samen met Logo Mechelen hebben we de krachten gebundeld en is er een verteltas beschikbaar. De verteltas omvat een 30-tal duidelijke tekenplaten met op de achterzijde heel eenvoudige spreektekst, die het volledige proces van vaccinatie zo eenvoudig mogelijk in beeld brengt, van uitnodiging tot de prik zelf. Ook zijn er een handleiding en ondersteunende materialen voorzien in de tas. Sleutelfiguren van diverse gemeenschappen en organisaties die werken met kwetsbare groepen, kunnen via de vertelplaten in kleine groepjes in gesprek gaan over de vaccinatie. Concreet voorzien we begin juni enkele workshops in combinatie met een rondleiding in het vaccinatiecentrum voor sleutelfiguren, vertrouwenspersonen en organisaties in Eerstelijnszone RupeLaar die in contact komen met kwetsbare groepen.

Wil je graag deelnemen aan de workshop in het vaccinatiecentrum en kennismaken met de verteltas? Inschrijven kan via deze link. Er zijn twee nieuwe data gepland: 27 juli om 17u en 10 augustus om 15u. 

Wil je als organisatie, sleutelfiguur of vertrouwenspersoon de verteltas uitlenen? Via deze link kan je een aanvraag indienen. 

kwetsbare personen

Forum Eerstelijnszone RupeLaar

forum rupelaar

Zoek hier een apotheker, kinesist, psycholoog, verpleegkundige, logopedist, diëtist,.. in Eerstelijnszone RupeLaar

Contactgegegevens

Stafmedewerkers Eerstelijnszone RupeLaar: 

Britt Van de Voorde, britt.vandevoorde@rupelaar.be, 0472/11.44.04

Christine Cok, christine.cok@rupelaar.be, 0492/45.28.66

Eerstelijnszone RupeLaar vzw
Colonel Silverstopstraat 15, 2850 Boom
0739.595.504
RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen
info@rupelaar.be

https://www.eerstelijnszone.be/Eerstelijnszone-RupeLaar