Halt2Diabetes in Schelle en Rumst

Help mee in de strijd tegen diabetes type 2
Vanaf 17 november 2022 wordt in Schelle en Rumst het diabetespreventieproject HALT2Diabetes (www.HALT2Diabetes.be) gelanceerd. Ook de Eerstelijnszone RupeLaar zet hier samen met de Diabetes Liga, Vlotter en de lokale besturen van Aartselaar, Boom, Hemiksem, Niel, Schelle en Rumst  de schouders onder.

Wat is HALT2Diabetes?
In HALT2Diabetes worden 45-plussers aangespoord om een vragenlijst (FINDRISC) in te vullen. Hiermee kunnen ze nagaan of ze al dan niet een verhoogd risico hebben om binnen de 10 jaar type 2 diabetes te ontwikkelen.

Het belang van HALT2Diabetes
Momenteel heeft naar schatting 1 op 10 van de volwassen Belgen diabetes. In meer dan 90% van de gevallen gaat het om type 2 diabetes. Hoewel leeftijd en familiale belasting in belangrijke mate bijdragen tot het risico op type 2 diabetes, is de aandoening voor 50 tot 60% te voorkomen door een gezonde leefstijl! Via HALT2Diabetes worden personen met een verhoogd risico op type 2 diabetes en cardiovasculaire aandoeningen gesensibiliseerd, opgespoord en begeleid naar een gezonde leefstijl om dit risico gericht aan te pakken. Huisartsen in de deelnemende gemeenten kunnen een deelname voorschrijven aan de gratis “Groepssessies Gezonde Voeding op Verwijzing”. Deze reeksen zullen van start gaan op 17 november 2022.       

Infosessies in Schelle en Rumst 
6 oktober om 19u30 in Rumst
14 oktober om 14u in Schelle
Inschrijven is mogelijk via 0472/11.44.04 of inschrijvingen@rupelaar.be 

SchelleRumst

Vormings- en ontmoetingsaanbod SAMANA september - december 2022

Samana september

Maak kennis met Eerstelijnszone RupeLaar

Maak kennis met Eerstelijnszone RupeLaar via pdf bestandFlyer Eerstelijnszone RupeLaar (1.37 MB)

Nieuws uit Eerstelijnszone RupeLaar

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Eerstelijnszone RupeLaar? Schrijf je in via volgende link: nieuwsbrief Eerstelijnszone RupeLaar

Overzicht 2022: 

Overzicht 2021: 

 

 

 

Campagne baarmoederhalskanker

Gemiddeld 65 % van onze ELZ RupeLaar laat zich preventief screenen op baarmoederhalskanker. A.d.h.v. het filmpje dat we opmaakten met dokter Hellemans en een moedige getuige hopen we nog meer vrouwen tussen de 25 en 64 jaar te motiveren zich preventief te laten screenen! Meer informatie over de bevolkingsonderzoeken is te vinden op https://baarmoederhalskanker.bevolkingsonderzoek.be/nl Omdat voorkomen beter is dan genezen! 

Zoek hier een apotheker, kinesist, psycholoog, verpleegkundige, logopedist, diëtist,.. in Eerstelijnszone RupeLaar

Contactgegegevens

Stafmedewerkers Eerstelijnszone RupeLaar: 

Britt Van de Voorde, britt.vandevoorde@rupelaar.be, 0472/11.44.04

Christine Cok, christine.cok@rupelaar.be, 0492/45.28.66

Eerstelijnszone RupeLaar vzw
Colonel Silverstopstraat 15, 2850 Boom
0739.595.504
RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen
info@rupelaar.be

https://www.eerstelijnszone.be/Eerstelijnszone-RupeLaar