ELP

Voel je je slecht in je vel? Maak een afspraak voor een eerste gratis gesprek bij een psycholoog. Voel of er een klik is en laat je begeleiden tegen een sterk verminderd tarief.

Voor 4 of 11 euro naar de psycholoog, niet zo’n gek idee!

Er wordt op alle vlakken erg veel van ons verwacht. Soms kan het te veel worden. Je geest en je lichaam geraken overbelast. Je voelt je slecht in je vel. De coronacrisis met vaak zware sociale en financiële gevolgen, hakte er bij veel mensen stevig in. Opdat iedereen die dat nodig heeft, een goede toegang zou hebben tot professionele psychische ondersteuning, heeft de overheid een initiatief waardoor veel mensen zich kunnen laten begeleiden door een psycholoog.

Psychisch welzijn voor iedereen

De toegankelijkheid en de prijs van psychologische hulp mogen geen drempel meer zijn. Dit aanbod van de overheid is gericht op zowel kinderen, adolescenten als volwassenen. Hierbij gaat extra aandacht voor hen die het zwaarst getroffen zijn door de coronapandemie. Ook mensen met een migratieachtergrond, jonge ouders, alleenstaanden, mensen die een dierbare hebben verloren, zorgverleners en mantelzorgers, mensen in financieel kwetsbare groepen en ouderen komen in aanmerking.

Vraag informatie bij je huisarts of bij het contactadres onderaan deze pagina.

Welke psychologen en orthopedagogen

Raadpleeg de website www.elpen.be voor een overzicht van de mogelijkheden in jouw buurt of vraag na bij je huisarts of zorgverlener.

Wat kost de begeleiding

11 euro per individueel gesprek

4 euro per individueel gesprek wanneer je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds Maximaal 2,5 euro per groepssessie

Je moet in orde zijn met je ziekteverzekering

Maak gratis je eerste afspraak

Voor iedereen die in aanmerking komt, is het eerste gesprek met de psycholoog gratis.

Vraag informatie en check of je in aanmerking komt

Je eerste afspraak krijg al je een week tot een maand na je aanvraag.

ELP vindplaatsen

Blankenberge

  • LDC De Bollaard
  • Gemeentehuis Blankenberge
  • Kinderdagverblijf ‘t Schelptje

Knokke-Heist

  • Inner-Center
  • Sociaal Huis E.Verheyestraat 3

Westkapelle

  • Lokaal Dienstencentrum Den Hoek

Damme

  • Sociaal Huis Sijsele
  • HAP De Maalderij

Zuienkerke

  • Gemeentehuis Zuienkerke