1712 is een professionele hulplijn die gratis en anoniem beschikbaar is voor slachtoffers, plegers en getuigen van geweld, misbruik en kindermishandeling. Deze hulplijn is bereikbaar via telefoon, e-mail of chat op werkdagen. Meer informatie is te vinden op de website www.1712.be.

Oproep

1712 heeft nu posters ontwikkeld om mensen met vragen over deze onderwerpen aan te moedigen contact op te nemen. Deze posters kunnen worden verspreid bij apothekers, in wachtzalen van psychologen, huisartsenpraktijken, kinesisten, enzovoort. Elke zorgraad had de kans deze posters te bestellen. Wij als Eerstelijnszone Dender hebben er ook een aantal besteld...

Hoe kan jij als zelfstandige/ organisatie/ ... aan zo'n poster geraken?

Simpel! Stuur gewoon een mailtje naar info@elzdender met jouw bestelling. We spreken nadien verder af op welke manier de poster(s) het gemakkelijkste bij jou geraken!

Webinarreeks

Daarnaast organiseerde VIVEL vorig jaar een webinarreeks over intrafamiliaal geweld, waarin onderwerpen zoals kindermishandeling, partner- en seksueel geweld en ouderenmisbehandeling aan bod kwamen. Ook 1712 lichtte zijn werking toe. Deze webinars kunnen worden herbekeken via de VIVEL Academie. Meer informatie hierover is beschikbaar via deze link: Catalogus (vivelacademie.be)