Kalender

Waar?
from 
minder dan 
 • Symposium
Oost- en West-Meetjesland, Preventie, Geestelijke gezondheidszorg, Persoon met een Zorg- en Ondersteuningsnood (PZON)
Organisatie: Suïcidepreventiewerking van de Centra Geestelijke Gezondheidszorg
110 euro

Op donderdag 19 oktober 2023 en 8 februari 2024 organiseert de Suïcidepreventiewerking van de Centra Geestelijke Gezondheidszorg (CGG-SP) haar tweejaarlijkse studiedag voor hulpverleners. Voor het eerst gaat de studiedag tweemaal door met Kortrijk en Leuven als gaststeden. We willen u hiervoor dan ook van harte uitnodigen.

Suïcidaliteit: Een uitdaging?! wil een antwoord bieden op de huidige uitdagingen die gepaard gaan bij het omgaan met suïcidale cliënten. Maar liefst 13 verschillende onderwerpen komen aan bod in lezingen en interactieve workshops voor verscheidene doelgroepen. Hetzelfde programma wordt twee keer gegeven op verschillende locaties.

 • Vorming
Preventie
Organisatie: CGG Adentro
- -
De Punt kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge
100

Depressie en/of suïcidaliteit is een zwaar onderschat probleem bij ouderen. Het risico op suïcide stijgt nochtans naargelang de leeftijd.

In 2023 organiseren de suïcidepreventiewerking en de ouderenteams van de Oost-Vlaamse Centra Geestelijke Gezondheid opnieuw een vorming suïcidepreventie voor hulpverleners die werken met ouderen.

Naast de basisvorming suïcidepreventie (epidemiologie, signalen, risico- en beschermende factoren, risicoformulering, gesprekstechnieken, doorverwijzing en nabestaanden), gaan we ook aan de slag met het thema depressie (aandachtspunten, risicofactoren, gevolgen, do's en dont's).

Deze vorming wordt gegeven door suïcidepreventiewerkers en ouderentherapeuten van de Centra Geestelijke Gezondheidszorg.

Tijdens de vorming gaan we interactief aan de slag. Er is ruimte voor het inoefenen van vaardigheden en uitwisseling van ervaring.

 • Infosessie
Oost- en West-Meetjesland, Geestelijke gezondheidszorg
Organisatie: Herstelacademie Meetjesland
tot
LDC Het Hoeksken Hoeksken 29, 9940 Evergem
€20 of €5met UITPAS/kansentarief
WE40, Geestelijke gezondheidszorg
Organisatie: ELZ WE40, ELZ Brugge, Netwerk NOWE
-
vzw Sint-Jozef - zaal Cafetaria Spoorwegstraat 250, 8200 Sint-Michiels

Op verkenning doorheen het aanbod en de noden

 • Infosessie
Oost- en West-Meetjesland, Geestelijke gezondheidszorg
-
Sint-Maurushoeve Rapenburg 1, 9930 Lievegem
gratis

Inspiratiesessie Groepen

Voor iedereen die werken in groepen een warm hart toedraagt, hierover ervaringen wil delen of graag mee aan de slag wil gaan in Oost-Vlaanderen.

 • Infosessie
 • Lezing
 • Vorming
Schelde en Leie, Geestelijke gezondheidszorg, Interdisciplinair samenwerken
Organisatie: Conventie eerstelijnspsychologische zorg
-
Sint-Maurushoeve Rapenburg 1, 9930 Lievegem
gratis
Pallieterland
-
WZC Sint-Augustinus Legrellestraat 39, 2590 Berlaar

OPGELET: gewijzigde datum! Dinsdag 12 december 2023

Thema: Wat betekent het voor mij als mijn partner/familielid dementie krijgt?

 • Infosessie
 • Lezing
AMALO, Geestelijke gezondheidszorg, Persoon met een Zorg- en Ondersteuningsnood (PZON), Chronische zorg, Doelgerichte zorg
Organisatie: LDC Den Hopstaak, AZ Sint-Blasius
Lokaal dienstencentrum Den Hopstaak Kloosterstraat 75, 1745 Opwijk
gratis

Pijn in een veelvoorkomend gezondheidsprobleem dat op heel wat levensdomeinen een grote impact heeft. Tijdens deze lezing zal informatie gegeven worden over de verschillende aspecten van pijn en de mogelijke behandelingen. Er zal ook voldoende ruimte voorzien worden voor vragen.

BraViO
Organisatie: Warmste Week
-
Varia adressen in Grimbergen, Halle en Asse
5€ (inclusief een warm drankje)

In kader van de Warmste Week slaan verschillende partners uit de Geestelijke Gezondheidszorg de handen in elkaar en organiseren ze een wandeling in een mooie omgeving onder begeleiding van wandelcoaches van de Herstelacademie.

RupeLaar
-
s' Herenbaan 172, 2840 Reet
Gratis

Inschrijvingslink. AZ Rivierenland campus Rumst organiseert op 13 december een (patiënten)informatieavond met als thema “Wat als stappen moeilijker gaat”. Deze avond staat in het teken van het begrijpen van de mogelijke oorzaken van moeilijker stappen en het bespreken van de juiste behandeling op maat van de patiënt.We delen praktische tips ter preventie van lage rugpijn, heup- en gewrichtspijnen, maar bekijken we ook de verschillende behandelopties, zowel met als zonder operatie. Deze avond biedt de gelegenheid om vragen te stellen, informatie te vergaren en ervaringen te delen.

 • Infosessie
Vlaamse Ardennen, Interdisciplinair samenwerken, Sociale kaart, Doelgerichte zorg
-
Rozenhof, 9790 Wortegem-Petegem
gratis

ELZ Vlaamse Ardennen heeft de opdracht om alle welzijnsactoren te verenigen en overleg te ondersteunen. Per kwartaal een wordt er een welzijnsplatform georganiseerd.

 • Infosessie
 • Netwerking event
 • Vorming
Demerland, Preventie
-
Woonzorgcentrum Dommelhof, Halensebaan 25, 3390 Tielt-Winge
gratis

Welkom op onze netwerkactiviteit 'zorgcontinuïteit voor suïcidale personen' in WZC Dommelhof.