Kalender

Waar?
from 
minder dan 
AMALO
Organisatie: Wiegwijs, CM Gezondheidsfonds, eerstelijnszone AMALO en alle huizen van het kind
tot
gratis

Wiegwijs, CM Gezondheidsfonds en de vzw eerstelijnszone AMALO werkten samen met alle huizen van het kind in onze zone een programma babymassages uit. Deze activiteiten zijn voor alle inwoners op de diverse locaties gratis toegankelijk.

Pajottenland
Organisatie: Kwaliteitscentrum voor Diagnostiek
tot

Het Kwaliteitscentrum voor Diagnostiek staat sinds 2018 in opdracht van de Vlaamse overheid mee in voor de voorbereiding van de implementatie van BelRAI in de verschillende Vlaamse zorgsectoren. Het Kwaliteitscentrum focust binnen dit traject voornamelijk op vorming, de overdracht van kennis, de ontwikkeling van expertise, het bieden van ondersteuning en het creëren van een draagvlak voor BelRAI.

Leuven
tot
Wijkgezondheidscentrum Caleido Slachthuislaan 1, 3000 Leuven
Gratis

Je bent welkom vanaf 16 jaar, je komt in comfortabele kledij en brengt een matje, badhanddoek en drinkbus mee.

 • Vorming
Scheldekracht
Organisatie: ELZ Scheldekracht vzw in samenwerking met Logo Gezond+
tot
LDC De Reinaert Kerkham 3d, 9070 Destelbergen
gratis

Zelfzorg is voor een zelfstandige zorgverlener vaak moeilijk. Als zelfstandige trek je minder snel een grens, én heb je vaak geen collega’s die even luisteren. Daarom organiseert Eerstelijnszone Scheldekracht in samenwerking met Logo Gezond+ vzw, een intercollegiaal coachingstraject speciaal voor zelfstandige zorgverstrekkers!

 • Netwerking event
Westkust & Polder, Interdisciplinair samenwerken
Organisatie: Stad Veurne
-
Ontmoetingscentrum Callicanes Zuidkapelweg 67
gratis

Onze Summerhappening is dé gelegenheid om uit te pakken met je werking, om de andere professionals in zorg en welzijn uit ons werkgebied te leren kennen en om een betere kijk te krijgen op de heel gevarieerde dienstverlening die beschikbaar is.

 • Vorming
Houtland en Polder
-
Huisartsenwachtpost Sint-Rembertlaan 19, 8820 Torhout, 8820 Torhout

Hoe kan je als zorgverlener genoeg prioriteit aan jezelf geven? Hoe creëer je meer tijd en aandacht voor jezelf en voor activiteiten die jou energie geven?

 • Vorming
Eerstelijnszones Antwerpen, Antwerpen Centrum , Antwerpen Zuid, Antwerpen Oost, Interdisciplinair samenwerken, Persoon met een Zorg- en Ondersteuningsnood (PZON)
-
Lange Leemstraat 187, 2018 Antwerpen

ELZA Oost, Zuid en Centrum organiseren op woensdag 28 augustus een training rond doelgerichte zorg. Schrijf je nu in!

West-Limburg, Geestelijke gezondheidszorg
Organisatie: ELZ West-Limburg, IGP-werking West-Limburg: Beringen-Leopoldsburg-Tessenderlo-Ham, Te Gek
-
Blauw Huis Stadswal 14, 3580 Beringen
gratis

In west-Limburg gaan we elke week van september tot december gratis en begeleid op themawandeling.

 • Thema: Kick-off: Te Gekke wandeling
 • Onder leiding van: Guy Swinnen
 • Ontdek: Beringen, startplaats Blauw Huis
 • Infosessie
West-Limburg
Organisatie: ELZ West-Limburg, WZC Ocura, Campus Corsala VitaS, DC Den Tuinhoek, DC De Klitsberg, DC Den Heuvel, DC De Roerdomp
-
DC Den Tuinhoek De Wittelaan 6, 3970 Leopoldsburg
gratis

Onder leiding van een spreker en met behulp van andere gastdeskundigen wordt informatie over dementie aan de aanwezige mantelzorgers (en personen met dementie) gegeven.

Telkens staat een ander onderwerp centraal. De focus ligt op informatieverspreiding. Na de informatieve sessie is er de mogelijkheid om ervaringen en steun uit te wisselen met elkaar.

 • Thema: 'Dementie: waar kan ik terecht?'
 • Onder leiding van: Lies Swerts
 • Netwerking event
Panacea, Kringwerking, Interdisciplinair samenwerken, Sociale kaart
-
De Wattenfabriek Solleveld 35, 9550 Herzele
gratis

De plek bij uitstek om in verbinding te gaan met andere eerstelijnsactoren is onze netwerklunch. Op dinsdag 10 september geven we opnieuw het woord aan enkele boeiende sprekers uit het zorg- en welzijnslandschap. Daarnaast krijg je tijdens deze lunch ook voldoende ruimte om een babbel te slaan met gekende en misschien nog niet zo goed gekende gezichten bij jou aan tafel.

Noord Antwerpen , Mantelzorg
Organisatie: District Berendrecht-Zandvliet-Lillo
-
Foyer De Schelde De Keyserhoeve 66, 2040 Antwerpen
gratis

Woon je in 2040 en draag je (mee) zorg voor iemand met een ziekte, handicap, verslaving of psychische kwetsbaarheid? Dan ben je welkom op het babbelmoment voor (mantel)zorgers.

Zennevallei, Persoon met een Zorg- en Ondersteuningsnood (PZON)
Organisatie: AZ Sint-Maria Halle, WZC Zonnig Huis, WZC Sint-Augustinus, WZC Seniorie de Maretak, WZC Henri Vander Stokken, WZC Mater Dei, Expertisecentrum dementie MEMO
-
WZC Sint-Augustinus - M. Senciestraat 4, 1500 Halle
gratis

Het praatcafé dementie is een bijeenkomst voor familieleden van personen met dementie en andere geïnteresseerden. In het café wordt telkens
een gastdeskundige aan het woord gelaten over bepaalde aspecten van dementie. Nadien volgt een gedachtewisseling met het publiek. Telkens staat een ander onderwerp centraal.

Er wordt gestreefd naar een zo gemoedelijk en informeel mogelijke sfeer. Er is gelegenheid om onderling ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen of standpunten in te nemen. Gewoon luisteren kan echter ook.

Regio Menen
-
Lokaal Dienstencentrum Elckerlyc Elckerlycplein 1, 8560 Wevelgem
gratis

Kom naar één van de infosessies van Halt2Diabetes en kom alles te weten over gezonder leven, hoe je diabetes type 2 kan voorkomen en hoe je kan deelnemen aan de gratis groepssessies Gezonde Voeding op Verwijzing.

Houtland en Polder, Oostende-Bredene, WE40, Oostkust, Brugge, Westkust & Polder
-
LDC de Zonnewijzer Bruidstraat 9, 8470 Gistel

Wie dit pakket volgt, leert wat gezondheidsvaardigheden zijn, leert ze herkennen en ontdekt hoe zijn communicatie erop aan te passen.