Wiegwijs, CM Gezondheidsfonds en de vzw eerstelijnszone AMALO werkten samen met alle huizen van het kind in onze zone een programma babymassages uit. Deze activiteiten zijn voor alle inwoners op de diverse locaties gratis toegankelijk.
Wiegwijs, CM Gezondheidsfonds en de vzw eerstelijnszone AMALO werkten samen met alle huizen van het kind in onze zone een programma babymassages uit. Deze activiteiten zijn voor alle inwoners op de diverse locaties gratis toegankelijk.
Advies&Coaching ADS organiseert gratis intervisiemomenten voor hulpverleners die in contact komen met mensen met een psychische kwetsbaarheid.
Piekuurtjes zijn online vormingsmomenten over de middag. Gedurende een uur wordt er een specifiek thema, gelinkt aan geestelijke gezondheid, uitgediept.
AZ Zeno organiseert een 3-delige opleiding waarbij geriaters Dr. Coppens en Dr. Mertens een brede inkijk zullen geven in het thema ouderenzorg.
Door het delen van ervaringen kunnen mensen elkaar tot steun zijn. Daarom organiseert vzw ConTempo een open
gespreksgroep op 14/03, 18/04, 9/05, 13/6 om 20u00 in Blinkhuis Vlaanderenstraat 53 in Gent.
Als je soms meer alcohol, medicatie of andere drug gebruikt dan je zou willen.
Als je hier iets aan zou willen veranderen, ook als je nog geen concreet doel voor ogen zou hebben.
In deze sessies leer je je middelengebruik beter begrijpen en zoeken we samen naar concrete handvaten om er meer grip op te krijgen.
Opvoeden is niet eenvoudig!
Iedere ouder stelt zich soms vragen. Het is niet erg als je het even niet meer weet. Ben je op zoek naar antwoorden en tips om opvoeden weer leuk te maken? Schrijf je in voor het Triple P groepsprogramma en ontdek de kracht van positief opvoeden.
Wil jij meer baas worden over je eigen leven? Wil je (terug) meer thuis komen bij jezelf?
Tijdens deze 5-delige veerkrachttraining gaan we samen aan de slag rond energie/spanning, mindset, gevoelens als kompas, grenzen herkennen/aangeven en blijvend spanning ontladen.
Als zorgprofessionial in de ouderenzorg, is het uitermate belangrijk om voldoende kennis en inzicht in de leefwereld van ouderen en hun problematiek te verkrijgen om een kwaliteitsvolle zorg te kunnen aanbieden. In deze masterclass nemen vijf experten u mee in actuele thema’s die de hedendaagse ouderenzorg domineren.
KOPP-zorgen? Groep voor jongeren met ouders die het soms wat moeilijk hebben.
Met deze groep willen we kinderen van ouders die het wat moeilijk hebben met elkaar in contact brengen. We willen een plek aanbieden waar jullie kunnen praten met elkaar, niet enkel over moeilijkheden, maar ook over sterktes, leuke momenten en andere zaken die je bezighouden. We geloven in de kracht van verbondenheid en het vinden van steun bij elkaar. Ook informeren we jullie over wat het betekent om moeilijke momenten te hebben, wat veerkracht is en luisteren we naar jullie vragen. We bekijken hoe we samen op pad kunnen en hoe we na de sessies verder vooruit kunnen gaan.
Er worden verschillende bestaande materialen voorgesteld waaronder de nieuwe Gezond Ge(s)maakt box.
Na het doorlopen van dit groepstraject zal je meer weten hoe stress best kan begrepen worden, welke vormen van stress bestaan en wat de nadelen en het nut ervan zijn. Je zal een overzicht krijgen van de klassieke stress management methodieken en andere concrete hulpmiddelen om stress in je eigen leven te herkennen en op een aangepaste manier met te belastende stressoren om te gaan.
Vanaf eind mei worden er buurtbabbels georganiseerd in Berlaar.
Op dit moment zijn er 6 data, maar er kunnen nog altijd buurten bijkomen.
Op 30 mei organiseren KULeuven, Magenta, Mantelzorgnetwerk en het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg een lunchwebinar naar aanleiding van het ESF-project Triatlon over de combinatie mantelzorg en werk.
Op 30 mei organiseren KULeuven, Magenta, Mantelzorgnetwerk en het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg een lunchwebinar naar aanleiding van het ESF-project Triatlon over de combinatie mantelzorg en werk.
De eerstelijnszone AMALO start samen met het Expertisecentrum MEMO het overlegplatform Dementie opnieuw op.
Samen met het project Zorgzame buurt Opperstraat Liedekerke organiseren we een interactieve namiddag met als thema Zorgzame buurten begint bij zorgzame mensen. Een zorgzame buurt is een buurt waar de voorwaarden vervuld zijn opdat ook mensen met dementie, ongeacht leeftijd of zorgbehoefte, comfortabel in hun huis of vertrouwde buurt kunnen blijven wonen.
Het DI.S.C.O.P.M.B. project ontwikkelt trainingsmateriaal voor betere zorg en
ondersteuning aan ouderen met een migratieachtergrond en hun mantelzorgers.
In het kader van dit project zoekt HoGent oudere personen met een migratieachtergrond en/of hun mantelzorgers en/of professionals die ervaring hebben met zorg en begeleiding van ouderen met een migratieachtergrond om deel te nemen aan een workshop op 30 mei (in de namiddag) over hun ervaringen.
Dit (digitaal) kennisbad over ‘het Groeipakket’ is voor al wie in Gent in aanraking komt met vragen van gezinnen (ouders, kinderen, jongeren, studenten, opvoedingsverantwoordelijken...) over opgroeien, opvoeden, leren, vrije tijd; en wil groeien in het opnemen van zijn of haar onthaalrol voor Gentse gezinnen.
Dr. Gill Rowlands is huisarts, onderzoeker en docent rond het thema gezondheidsvaardigheden aan de universiteit van Newcastle (VK). Het Fonds Dr. Daniël De Coninck (dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting) nodigt je uit voor het webinar ‘Eerstelijnsprofessionals aan zet binnen gezondheidsvaardige organisaties’.
Gegeven dat het grootste deel van de contacten tussen patiënten en gezondheidsdiensten plaatsvindt bij de huisarts, in een wijkgezondheidscentrum of een andere eerstelijnspraktijk, zijn de professionals die daar werken beter dan wie dan ook geplaatst om een gezondheidsvaardige benadering te verankeren in hun werking.
Eerstelijnszone.be is de website met informatie van en voor de eerstelijnszones in Vlaanderen met steun van de Vlaamse overheid.