Drieledige vorming malnutritie voor thuisverpleegkundigen rond de volgende thema’s:
- Wat is malnutritie en sarcopenie?
- Welke gevolgen heeft het voor de zorgzwaarte?
- Wat kunnen we doen?
Drieledige vorming malnutritie voor thuisverpleegkundigen rond de volgende thema’s:
Advies&Coaching ADS organiseert gratis intervisiemomenten voor hulpverleners die in contact komen met mensen met een psychische kwetsbaarheid.
Ook in 2023 kunnen gescheiden ouders via elk CAW huis van CAW Oost-Vlaanderen deelnemen aan een psycho-educatief groepsprogramma over "veerkrachtig ouderschap na scheiding". Dit aanbod bieden we alvast in het voorjaar op diverse locaties aan.
Ouderen vormen een risicogroep in verband met zelfdoding. Zelfdoding kadert veelal in een depressief toestandsbeeld. 15 tot 30% van de 65-plussers heeft depressieve symptomen, 5% maakt een ernstig depressie door. Bij rusthuisbewoners liggen deze aantallen nog hoger. Signalen herkennen van depressie en suïciderisico en gerichte zorg op gang brengen, kan levens redden. De zorg voor depressieve en suïcidale ouderen is vaak zeer veeleisend. De suïcidepreventiewerking van de CGG biedt vorming en ondersteuning.
Drie interactieve workshops rond de ITsme-app, Nexuzhealth en andere online toepassingen rond gezondheid
Op donderdag 23 maart gaat het inspiratiemoment door voor iedereen die met buurtwerking bezig is. Je vindt in dit artikel meer info terug.
WERELD AUTISME DAG, de perfecte gelegenheid om Tanderuis Nabij Waas & Dender te Sint-Niklaas officieel te openen.
Kom en versier je KEI - in autisme ter gelegenheid van dit moment.
Maart is internationaal de maand waarin extra aandacht gaat naar de preventie en de gevolgen van dikkedarmkanker. Daarom organiseert de dienst gastro-enterologie van het az Sint-Blasius een lezing rond dikkedarmkanker en het belang van tijdig onderzoek.
Professor Liesbeth De Donder (Vrije Universiteit Brussel) brengt een getuigenis van onderzoek naar zorgzame buurten.
Het Belgisch Raadgevend Comité voor Bio-ethiek organiseert op donderdag 20 april 2023 zijn 13e tweejaarlijkse conferentie met als thema “Ethisch overleg in de zorg: van theorie naar praktijk”.
Wil jij de samenwerking en dynamiek binnen jeugdhulp omtrent het thema 'omgaan met verontrusting' versterken? Wil je het partnerschap tussen de gemandateerde voorzieningen en de brede jeugdhulp bevorderen? Wil je dit doen aan de hand van het bespreken van casussen? Dan ben je van harte welkom op de casustafels.
Het mantelzorgcafé is de ontmoetingsplaats voor mantelzorgers, jong of oud en van alle mogelijke achtergronden. Iedereen, die kort– of langdurig voor iemand heeft gezorgd, is welkom. We ontvangen jullie graag met een lekkere kop koffie of thee en een stukje huisgemaakt gebak.
Op 25 april organiseren we onze jaarlijkse netwerkdag met als thema: grenzen aan de zorg?!
Opvoeden is niet eenvoudig!
Iedere ouder stelt zich soms vragen. Het is niet erg als je het even niet meer weet. Ben je op zoek naar antwoorden en tips om opvoeden weer leuk te maken? Schrijf je in voor het Triple P groepsprogramma en ontdek de kracht van positief opvoeden.
Zet alvast donderdag 27 april in jullie agenda want dan vindt de nieuwe editie van het netbaltornooi voor kwetsbare ouderen plaats.
Mantelzorgactiviteit binnen ELZ Dender.
Palliatieve zorg helder uitgelegd voor patiënten, mantelzorgers en geïnteresseerden.
Ben je een hulpverlener die werkt met jongeren en jongvolwassenen?
Wil je graag de preventieve werkingen binnen CGG Waas en Dender beter leren kennen?
Wil je netwerken met andere hulpverleners?
Als zorgprofessionial in de ouderenzorg, is het uitermate belangrijk om voldoende kennis en inzicht in de leefwereld van ouderen en hun problematiek te verkrijgen om een kwaliteitsvolle zorg te kunnen aanbieden. In deze masterclass nemen vijf experten u mee in actuele thema’s die de hedendaagse ouderenzorg domineren.
Ben/word je meerderjarig? Heb je nood aan ondersteuning?
Studiedag motiverende gespreksvoering voor eerstelijnshulpverleners die werken met volwassenen op dinsdag 9 mei van 9u-16u.
Tijdens deze vorming verdiepen we ons in hoe je de motivatie van je cliënten om hun gedrag te veranderen kan bevorderen. We doen dit aan de hand van motiverende gespreksvoering (Miller & Rollnick), een op samenwerking gerichte gespreksstijl die iemands eigen motivatie en bereidheid tot verandering versterkt.
Rugzakwandeling in het groen met referentiepersonen dementie Kathleen Cami (CM) en Marleen Abbeel (Wit-Gele Kruis).
Noteer alvast donderdag 11 mei in je agenda, want dan gaat ZorgConnect op zoek naar “De Slimste Zorgverlener”!
Ben je verpleeg- of zorgkundige en wil je samen met collega’s en/of vrienden zorgverleners een fijne avond hebben? Schrijf dan zeker in!
Het mantelzorgcafé is de ontmoetingsplaats voor mantelzorgers, jong of oud en van alle mogelijke achtergronden. Iedereen, die kort– of langdurig voor iemand heeft gezorgd, is welkom. We ontvangen jullie graag met een lekkere kop koffie of thee en een stukje huisgemaakt gebak.
Burgers, patiënten, mantelzorgers en vrijwilligers uit onze Eerstelijnszone Dender zijn welkom om mee na te denken over thema's rond zorg en welzijn.
Zoek je ondersteuning voor je kind? Kan je tijdens je zoektocht een gids gebruiken?
Neem deel aan onze eerste inspiratiesessie rond duidelijke en begrijpbare communicatie.
Eerstelijnszone.be is de website met informatie van en voor de eerstelijnszones in Vlaanderen met steun van de Vlaamse overheid.