Kruip in je pen voor mantelzorg

Met het initiatief 'Kruip in je pen voor mantelzorg' vraagt Eerstelijnszone Dender aandacht voor mantelzorg op de Dag van de Mantelzorg op 23 juni, maar ook nadien.

Dit doen we in samenwerking met

  • onze zes lokale besturen: Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke en Zele
  • de zes mantelzorgverenigingen: Coponcho, Liever Thuis, Mantelzorgnetwerk, Okra, Steunpunt Mantelzorg en Samana.

Iedereen kon een gedicht insturen rond mantelzorg tegen ten laatste 22 mei. Deze zelf geschreven gedichten konden worden opgesteld en ingestuurd vanuit diverse perspectieven … Een burger die zijn/haar beeld van mantelzorg neerschrijft, een zorgvrager die met een gedicht zijn/haar mantelzorger wil bedanken, een mantelzorger die neerschrijft hoe hij/zij de eigen zorg voor een zorgbehoevende ervaart, … Het kon bovendien gaan over een mantelzorger in de vorm van bv. zorgen voor een oudere vader of moeder, maar evenzeer over een tiener-mantelzorger die voor z’n ouder, broer of zus zorgt of een mantelzorger die voor een buur zorgt, …

En de winnaar is...

We kregen meer dan 40 gedichten doorgestuurd, wat een succes. Maar geen eenvoudige klus voor onze jury. Zij kwamen samen om er de winnende gedichten uit te halen. De foto's van de ijverige jury kan je hieronder bekijken.
De winnaars maken we bekend enkele dagen voor de Dag van de Mantelzorg. Hou onze website dus zeker in de gaten als je wil weten wie er won.