Eerstelijnszone Herkenrode zoekt een vertegenwoordiger woonzorgcentra voor haar cluster welzijn

Achtergrond

Eerstelijnszone Herkenrode is een vzw aangestuurd door een algemene vergadering en een bestuursorgaan (zorgraad). In het bestuursorgaan vertegenwoordigen bestuurders vier clusters (gezondheidszorg, welzijn, lokale besturen, persoon met een zorg- en ondersteuningsnood). Dit doen ze door deel te nemen aan het clusteroverleg dat op regelmatige basis georganiseerd wordt en dat ruim samengesteld is om het werkveld goed te kunnen vertegenwoordigen binnen de zorgraad. In het clusteroverleg is er ruimte voor signalen uit de praktijk en wordt er met andere welzijnspartners samengewerkt aan relevante acties uit het meerjarenbeleidsplan van de Eerstelijnszone Herkenrode (zie https://www.eerstelijnszone.be/over-elz-herkenrode). Ook zorgen de clusterleden voor de terugkoppeling van de informatie uit het clusteroverleg en de zorgraad naar je collega’s in het werkveld.

Profiel

Voor onze cluster welzijn zijn we op zoek naar een gemotiveerde vertegenwoordiger vanuit de sector woonzorgcentra. Deze sector is een erg belangrijke partner in de werking van de eerstelijnszones en vanuit onze recente omgevingsanalyse weten we dat we binnen ELZ Herkenrode een erg vergrijzende populatie hebben met complexe zorgnoden waar nood is aan versterkte integratie en coördinatie van de zorg, vandaar dat we de cluster welzijn graag willen aanvullen.
Ben jij een directeur, afdelingshoofd, coördinator, teamverantwoordelijke, … van een woonzorgcentrum binnen de Eerstelijnszone Herkenrode (Alken, Diepenbeek, Hasselt, Herk-de-Stad, Zonhoven) en heb je zin om actief mee te werken aan het clusteroverleg welzijn? Neem dan zeker contact voor verdere bespreking.

Aanbod

• 5 bijeenkomsten van de cluster welzijn per jaar (donderdagvoormiddag) waar je samen kan werken met vertegenwoordigers uit de brede welzijnssector (thuiszorg, mutualiteiten, LDC, VAPH, Opgroeien, …)
• Mogelijkheid tot aanbrengen agendapunten voor de cluster en de zorgraad
• Mogelijkheid deelname aan werkgroepen bv. werkgroep transmurale zorg
• Mogelijkheid om deel te nemen aan de netwerkmomenten georganiseerd door de Eerstelijnszone en/of haar partners

Graag meer informatie of je kandidaat stellen?

Contacteer Inez Beys, senior stafmedewerker via Inez.Beys@elzherkenrode.be of 0490/57.87.72 https://www.eerstelijnszone.be/eerstelijnszone-herkenrode