Van 20-26 maart 2023 staat alles in het teken van duurzame voeding.

Want WEET JIJ HOE JE LEKKER EN GEZOND EET, BINNEN DE GRENZEN VAN DE PLANEET?

  • De diëtist is hét aanspreekpunt voor een lekker, gezond en duurzaam eetpatroon.
  • De diëtist werkt mee aan een lekkere en gevarieerde voeding, goed voor klimaat en milieu.

Ons voedingspatroon speelt een gigantische rol voor het welzijn en de gezondheid van jong en oud. En belangrijk, want jaarlijks sterven er in België naar een schatting van The Lancet uit 2019, zo’n 15.000 mensen voortijdig door een ongezond eetpatroon. Bovendien kampt bijna de helft (49,3%!) van de volwassen in België met overgewicht en zien we ook een stijgende trend van het gewicht bij kinderen. Van de kinderen tussen 2 en 17 jaar heeft 19% overgewicht (cijfers uit Gezondheidsenquête, 2018).

Tegelijk zijn onze voedingsgewoontes een belangrijke hefboom in de strijd tegen klimaatopwarming en verlies van biodiversiteit. Ons voedingssysteem is verantwoordelijk voor een kwart van de antropogene emissies. De helft van die broeikasgassen komt van de veeteelt. Kortom, teveel rood vlees en bewerkte vleeswaren in ons eetpatroon, draagt aanzienlijk bij tot de opwarming van de aarde.

Een lekker, gezond én duurzaam eetpatroon biedt een oplossing voor beide uitdagingen.
De gezondheidsprofessional, met de diëtist als dé expert op voedingsgebied, is de ultieme gids bij het gezonder en duurzamer maken van ons voedingspatroon.

Meer info over de week van de diëtist

Organisatie: Vdvd
maandag 20 maart - zondag 26 maart 2023