Informatie voor de burger

Bent u op zoek naar een zorgverlener in uw buurt?
Heeft u vragen over algemene sociale dienstverlening, thuiszorg, lichamelijke en geestelijke gezondheidzorg, werkloosheid en tewerkstelling, huisvesting, jeugdhulp, ... ?

De Sociale Kaart kan u leiden naar de juiste organisaties en personen.
De tool bevat een overzicht van alle zorgvoorzieningen en zorgverstrekkers in Vlaanderen en Brussel. Op de website vindt u niet alleen adres- en contactgegevens, maar ook de beschrijving van het aanbod, doelgroep, openingsuren, erkenningsgegevens, … om u zo goed mogelijk te informeren over het zorgaanbod.

Informatie voor de zorgverlener

De Sociale kaart is een tool waarmee je cliënten/patiënten naar een geschikte organisatie of zorgverlener kan doorverwijzen.

Deze website werd recent aangepast en kent nu enkele extra functies.

Recente gegevens

Om correct te kunnen doorverwijzen, dienen de gegevens (telefoonnummer, adres, e-mailadres, ...) van de zorgverleners correct te zijn. Daarom is het van belang deze gegevens te controleren.
Neem dus zeker een kijkje op de sociale kaart en pas aan waar nodig.
Zijn jouw gegevens nog niet vindbaar? Voeg dan jouw fiche zo snel mogelijk toe.

Meer info over fichebeheer vind je hier

Wat is nieuw?

De zoekmodule is vernieuwd en er zijn nieuwe types van fiches.
Je kunt lijsten van organisaties en hulpverleners afdrukken of doormailen naar patiënten. Je kunt de lijst ook opslaan. Daarvoor klik je links "mijn zoekopdrachten" open. Kies dan voor "Huidige zoekopdracht opslaan". De fiches in je zoekopdracht worden ook steeds geactualiseerd.

Wat doet de eerstelijnszone met deze gegevens?

Als eerstelijnszone doen we enkel beroep op de sociale kaart om zorg-, hulpverleners en organisaties te bereiken om relevante informatie door te geven via e-mail. (vb. beschermingsmateriaal dat uitgedeeld wordt, vraag om fiche sociale kaart te actualiseren, dringende informatie die moet gedeeld worden met een beroepsgroep, ...).

Snel een professional vinden in onze eerstelijnszone