Doelgerichte zorg

Doelgerichte zorg is de zorg die vertrekt vanuit de levensdoelen van een persoon met een zorg- en ondersteuningsnood (PZON).

Het is een shift van de klassieke aanpak naar een positieve aanpak. Van ziekte- en probleemgerichte zorg naar wat er voor de persoon echt toe doet in het leven. Het versterkt de mogelijkheden om de levenskwaliteit te verbeteren. Samen met Artevelde Hogeschool en VVSG werkt de Eerstelijnszone Midden WVL aan de expeditie doelgerichte zorg gefinancierd door de Koning Boudewijnstichting.

Dit project is voor alle zorg- en welzijnsactoren uit onze regio met interesse in doelgerichte zorg. Samen met onderzoekers en coaches leren de deelnemers theoretische concepten van doelgerichte zorg en gaan daarna ‘on the job’ aan de slag met verschillende tools. De fysieke bijeenkomsten gaan steeds door in de Eerstelijnszone op 6 namiddagen verspreid van september tot juni. Op het eind van de expeditie gaat een slotevent door waar alle good practices en onderzoeksresultaten van Artevelde Hogeschool meegedeeld worden.

Interesse in doelgerichte zorg of blijf je graag op de hoogte? Contacteer ons dan via mail.