Infomoment

In 2017 werd in het Universitair Ziekenhuis Gent een Zorgcentrum na Seksueel geweld opgericht. Wat startte als een proefproject, is ondertussen uitgegroeid tot een ‘best practice’ waarop de volledige provincie Oost-Vlaanderen beroep kan doen.

Het zorgcentrum is een samenwerking tussen ziekenhuis, politie, parket en lokale besturen, met in de nazorg samenwerking met de huisarts en/of heel wat verschillende diensten. Om het initiatief beter kenbaar te maken en toe te lichten hoe er in de praktijk beroep gedaan kan worden op de diensten van het zorgcentrum, werd er een infomoment georganiseerd op donderdag 8 juni te Gent.

Ook werd op dit infomoment de werking van het Family Justice Centrum IFG (Intrafamiliaal Geweld) in Oost-Vlaanderen toegelicht. Dit centrum werd opgestart met medewerking vanuit de besturen en politiezones van Gent, Dendermonde, Oudenaarde en Aalst. Het is de bedoeling om in een volgende fase ook andere besturen te laten deelnemen en te evolueren naar een provinciebrede werking.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om de sprekers te contacteren: