Eerstelijnsplatformen voorjaar 2024

Ondertussen zijn alle platformen achter de rug. Deze keer verkenden we het thema 'Hoe kan ik mantelzorgers meer helpen en/of bereiken in mijn werking?' Onder begeleiding van een expert uit 1 van de 6 erkende mantelzorgverenigingen gaan we in uitwisseling over dit thema. Wat loopt er nu al goed, wat kan er nog beter en waar kan ik de juiste tools vinden?

De presentatie en platform kan je hier terug vinden. Heb je nog een vraag voor de mantelzorgexpert die sprak op jouw platform? Stuur hen dan gerust een mailtje.

In de presentatie werd er ook verwezen naar de inspiratiedag mantelzorg op vrijdag 14 juni. Ondertussen mochten wij de uitnodiging hiervan ontvangen en kan je deze hieronder raadplegen.

Trekkers Eerstelijnsplatformen

Elk Eerstelijnsplatform heeft zijn eigen trekker. Dit zijn de verantwoordelijke van het platform die ook het aanspreekpunt zijn.

Hieronder kan je een overzicht van de trekkers per Eerstelijnsplatform vinden:

Historie

Vanuit de gedachte om de goede praktijken uit de Samenwerkingsinitiatieven eerstelijnsgezondheidszorg (SEL) en de Lokale Multidisciplinaire Overleggen (LMN) verder te zetten, besliste de Eerstelijnszone regio Waregem om op regelmatige basis drie Eerstelijnsplatformen binnen de regio te organiseren. Deze zijn vergelijkbaar met de Lokale Steunpunten Thuiszorg (LST).

Binnen de Eerstelijnsplatformen wordt een overlegmoment gecreëerd en is het de bedoeling dat de verschillende thuiszorgdiensten elkaar beter leren kennen. De Eerstelijnszone voorziet interessante topics en het is de bedoeling dat er op de platformen een goede uitwisseling is en dat knelpunten worden besproken.

De drie Eerstelijnsplatformen zijn geografisch als volgt opgedeeld:

Eerstelijnsplatformen kaart

  • Platform Anzegem - Deerlijk

  • Platform Waregem - Wielsbeke

  • Platform Zwevegem - Avelgem - Spiere-Helkijn

Wil je graag rechtstreeks uitgenodigd worden voor de platformen? Laat jouw gegevens achter!