VACATURES BIJ ELZ PALLIETERLAND

Lokale coördinator psychologische zorg in de eerste lijn (80 % - 100 % )

Ben jij de netwerker die we zoeken? Werk je graag verbindend en weet je het hoofd koel te houden bij tegenstellende meningen? Ben jij op zoek naar een boeiende en uitdagende job, waarin je actief meewerkt aan de ontwikkeling van kwaliteitsvolle zorg ter bevordering van het welzijn en de geestelijke gezondheid?

De GGZ-netwerken Emergo en PANGG0-18 zijn op zoek naar 2 lokale coördinatoren.

Bekijk de vacature hier

 

Nieuwe centrumverantwoordelijke gezocht!

Zin om jouw skills in het stadion van Lierse te komen tonen?   Solliciteer snel!

We zoeken een nieuwe vaccinatiecentrumverantwoordelijke in Pallieterland.

Bekijk de vacature hier.

Meer informatie? hr.vaccinatiecentrum@lier.be

Hopelijk tot binnenkort!

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2021

Woordje van de Voorzitter

November startte zoals elk jaar met stilstaan aan het graf van onze dierbaren. Vorig jaar heb ikzelf overgeslagen, omdat er toen nog niemand gevaccineerd was. Dus dit jaar had Allerheiligen meer betekenis, althans voor mij. Jammer genoeg ook voor vele anderen.
 
Op 1 november gingen mijn gedachten sterk uit naar alle mensen die afscheid moesten nemen van een dierbare in volle coronatijd. Dat was heel vaak echt moeilijk door alle afstandsregels. En dat verdriet zal voor veel mensen zijn teruggekomen.
 
Des te pijnlijker is het om te zien dat in deze maand november de ondertussen vierde corona-golf ons land overspoelt. Het is allemaal meer voorspelbaar, nu we de ziekte beter kennen, de maatregelen gewoon zijn en de grote meerderheid ook gevaccineerd is. Toch is het leven nu heel erg zwaar voor velen onder ons, voor de zorgverleners in de eerste plaats.
 
De test- en triagecentra hebben altijd handen tekort om alle COVID-testen te kunnen uitvoeren. Wie zich geroepen voelt: klik hier.
 
Ook in het vaccinatiecentrum zijn apothekers, dokters en verplegers nodig, naast vele andere soorten werkkrachten en vrijwilligers. Zo was er bv. de precisie en het enthousiasme van de laboranten die in het vaccinatiecentrum duizenden COVID-spuitjes hebben opgetrokken. Dat mogen zij nu niet meer, door het aflopen van de noodwet die dat toeliet. Ik hoop dat de laboranten, de dierenartsen en alle anderen die ons hebben geholpen met het lokaal produceren van de COVID-vaccins terug hun gewilde bijdrage mogen leveren en zo de verpleegkundigen terug andere taken kunnen opnemen die echt alleen door verpleegkundigen kunnen gebeuren. Zolang dat niet het geval is het vaccinatiecentrum op zoek naar mensen met het juiste profiel om bij te springen (klik hier).
 
Het vaccinatiecentrum is ook op zoek naar een nieuwe centrumverantwoordelijke, een uitdagende baan in duo met een andere centrumverantwoordelijke die reeds het klappen van de zweep kent (klik op deze link voor meer info).
 
Veel mensen gaan tijdens de nieuwe echt hoge COVID-piek spontaan in hun eigen versie van een lockdown, omdat ze zichzelf en hun familieleden willen beschermen. Gezond verstand, lijkt mij dat.
Hopelijk blijven de eindejaarsfeesten gespaard van een strenge lockdown. Dan lijkt het mij nu het moment om iets te ondernemen.
 
Mijn boodschap aan de burgers is: wacht niet op de politiek om uw sociale contacten opnieuw meer buiten te houden, om consequent mondmaskers te dragen, om goed uw huis en uw werkplaats te ventileren, om zoveel als mogelijk telewerk te doen van thuis.
 
En blijf gezond eten, blijf bewegen, blijf uw verhaal doen aan anderen. Zo komen we ook hier weer samen uit.

Jullie voorzitter
Bert Leysen

Terug naar top

Vaccinatiecentrum Pallieterland zoekt vaccinbereiders!

Vaccinatiecentrum Pallieterland zoekt momenteel volop vaccinbereiders / optrekkers!
 
Heb je interesse om als optrekker/vaccinbereider ingeschakeld te worden?
Dat kan!  Geef een seintje aan Kristel via kristel.aerts@lier.be of via 0471/88 53 65
Opgelet! Dit kan enkel indien je over één van volgende diploma’s beschikt:
  • Verpleegkundige;
  • Vroedkundige (met diploma van voor oktober 2018);
  • Apotheker;
  • Arts;
  • HAIO en ASO (huisartsen in opleiding en arts-specialisten in opleiding).
Tot binnenkort?

 

Terug naar top

Oproep verpleegkundigen en onthaalmedewerkers voor test- en triagecentrum Lier

Gezien de huidige evolutie van de corona-besmettingen heeft het Test- en triagecentrum Lier dringend nood aan extra verpleegkundigen en onthaalmedewerkers.
Geïnteresseerden kunnen zich melden via triagecentrum.lier@hpovzw.be
 
Verpleegkundigen:
Zelfstandig
Niet- zelfstandigen: loonverwerking verloopt via interim kantoor Nowjobs
Zelfs 1 shift per week of 2 weken helpt al.
Opleiding wordt voorzien.
 
Onthaal:
Ook studenten (18 jaar) zijn welkom als onthaalmedewerker.
Loonverwerking via interim kantoor Nowjobs
Opleiding wordt voorzien
 
Uren in onderling overleg.
Ook in het weekend.
 

Terug naar top

Preventieaanbod Budget In Zicht

BudgetInZicht (BIZ) Boom Mechelen Lier werkt preventief rond de schuldenproblematiek. BIZ doet dit onder andere door workshops en train de trainers te geven.  BIZ leent ook preventiemateriaal uit.  Via dit aanbod willen we de budgetvaardigheden van kinderen, jongeren en maatschappelijk kwetsbare volwassenen versterken.
 
Hier vind je een folder met het vast aanbod. Op vraag werken wij ook een aanbod op maat uit.
  
Heb je een vraag? Wil je graag een workshop of train de trainer aanvragen? Aarzel niet om ons te contacteren door te bellen op het nummer 015 695 695 (vragen naar Kim Verleyen) of 0493 51 09 48 of door te mailen naar budgetinzicht@cawboommechelenlier.be
Meer info over de werking vind je op https://budgetinzicht.be/biz-boom-mechelen-lier/.  

Terug naar top

Uitnodiging Heart2Heart: Multidisciplinair symposium hartfalen

Op zaterdagvoormiddag 27 november 2021 vindt het Heart2Heart: Multidisciplinair symposium hartfalen van 9 uur tot 12.30 uur in het auditorium van het Wit-Gele Kruis Antwerpen, Nonnenvest, 2200 Herentals plaats. Aansluitend is er een netwerklunch met posterbeurs tot 13u30. Het volledige programma kan je in bijlage terugvinden.
Dit symposium richt zich tot eerstelijnsprofessionals, beleidsmakers en andere geïnteresseerden. Accreditering is aangevraagd. Deelname is gratis, maar we vragen wel om u in te schrijven voor 18 november via www.witgelekruis.be/heart2heart.
Dit is een initiatief van Wit-Gele Kruis, Thomas More, Academisch Centrum voor Huisartsengeneeskunde en het lerend netwerk hartfalen ‘HeartsConnect’, met de steun van het Fonds Dr. Daniël De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.
 

Terug naar top

Nieuwe centrumverantwoordelijke gezocht!

Zin om jouw skills in het stadion van Lierse te komen tonen?
Solliciteer snel!
We zoeken een nieuwe vaccinatiecentrumverantwoordelijke in Pallieterland.
 
Bekijk de vacature hier.
 
Meer informatie? hr.vaccinatiecentrum@lier.be
 
Hopelijk tot binnenkort!

Terug naar top

Stel je zorg niet uit!

Het Vlaams Patiëntenforum (VPP) krijgt signalen dat er opnieuw steeds meer zorg wordt uitgesteld omwille van het stijgend aantal coronabesmettingen.

Daarom roepen we samen met hen op om enerzijds deze campagne ‘Stel je zorg niet uit’ opnieuw te delen. Opnieuw, want in 2020 werd deze campagne voor het eerst gelanceerd. Lees hier het artikel. Je kan bijgaande aangepaste afbeelding hiervoor inzetten.

Anderzijds wil het VPP in kaart brengen hoeveel personen met een chronische ziekte momenteel ervaren dat hun zorg wordt uitgesteld. Hiervoor lanceren ze een poll. Je kan deze poll mee verspreiden of invullen tot en met 28/11/2021 via: https://nl.surveymonkey.com/r/bevraginguitgesteldezorg

Ervaar jij problemen of krijg je vanuit je organisatie signalen over uitgestelde zorg, afschaffing van bezoek,…? Laat het VPP dit weten via info@vlaamspatientenplatform.be

Met onderstaande afbeelding kan je deze boodschap delen op je kanalen. 

>> Doe mee aan de poll

Regio-uitbreiding Lokaal Bewegen Op Verwijzing - initiatief goedgekeurd

Begin oktober dienden we een uitbreidingsaanvraag in voor ons lokaal Bewegen Op Verwijzing-initiatief. Ondertussen kregen we een algemene goedkeuring om te starten in de uitgebreidere regio (+Berlaar, Lier en Ranst). Sinds 2018 reeds lopende in lokaal bestuur Nijlen.

De 2 coaches die deze maand geselecteerd werden, Kathleen Van Ingelghem en Katrien Backx, volgen in december de opleiding die Gezond Leven voorziet.
Het project werd een eerste keer toegelicht tijdens onze platformvergadering begin oktober.
Afgelopen dinsdag werd in Lier in het Heilig Hartziekenhuis ook een infomoment gegeven voor artsen en specialisten en dit werd zeer goed onthaald. Onze 2 coaches konden zich daar ineens voorstellen.

Wens je meer informatie over dit project surf naar www.bewegenopverwijzing.be
Binnenkort ook meer hierover op onze website.

Terug naar top

Samen tegen eenzaamheid

Deze maand werd er een korte bevraging gedaan om de noden/behoeften in onze eerstelijnszone m.b.t. psychologische hulp in de eerste lijn in kaart te brengen. Hierop zijn heel wat reacties gekomen en als thema kwam o.a. ‘eenzaamheid’ weer tal van keren naar boven.

Wens jij als burger, hulpverlener, bestuur en/of organisatie samen EENZAAMHEID aan te pakken dan kunnen de gidsen ‘samen tegen eenzaamheid’ hiertoe bijdragen. Ga er mee aan de slag.
Hier kan je de digitale versie van de drie exemplaren vinden.  Dit zijn anonieme versies. Wie een gids bestelt, krijgt een versie op maat van eerstelijnszone Pallieterland (met lokale adressen).
Wens je een gedrukte versie van de gids voor hulpverleners en/of een gedrukte versie van de gids voor inwoners dan kan je dit doorgeven door dit formulier in te vullen.

Terug naar top

Extra toelichting bij COVID-certificaat na boostervaccinatie

Officiële communicatie van de Vlaamse overheid, Agentschap Zorg & Gezondheid:

Personen die een 3e prik krijgen, ontvangen ook een 3e certificaat.
Bent u 64 jaar of jonger? Dan zal uw nieuwe certificaat pas 14 dagen na de prik bruikbaar zijn. Het certificaat zal dosis 2/2 vermelden met de naam van het toegediende vaccin (Pfizer of Moderna) en de prikdatum.
Bent u 65 jaar of ouder? Dan volgen teller en noemer mee met het aantal ontvangen dosissen. Na een derde prik ontvangt u een certificaat met vermelding dosis 3/3. Ontving u als eerste prik het Janssens-vaccin? Dan zal uw certificaat dosis 2/2 vermelden.
 
Meer informatie over uw Covid-certificaat? Scan de QR-code hieronder of lees het op deze website (klik hier).

Terug naar top

Info/uitnodigingen vzw ELZ Pallieterland

Wist je dat…
         je via dit formulier je kan opgeven om ook een uitnodiging te ontvangen voor

  • platformvergaderingen
  • praatcafés dementie
  • praatcafés diabetes
Ook collega’s/vrienden/familie/… kunnen zich registreren via dit formulier om deze uitnodigingen of onze nieuwsbrieven rechtstreeks te ontvangen. Stuur het gerust door.
Het formulier is ook terug te vinden bovenaan op onze website.
 

Terug naar top

Uitkijkers

27/11/2021 Heart2Heart: Multidisciplinair symposium hartfalen: Save the date - 9u tot 12u30
Op zaterdagvoormiddag 27 november 2021 vindt het Heart2Heart: Multidisciplinair symposium hartfalen van 9 uur tot 12.30 uur in het auditorium van het Wit-Gele Kruis Antwerpen, Nonnenvest, 2200 Herentals plaats. Aansluitend is er een netwerklunch met posterbeurs tot 13u30. 

Programma:
- Inleiding door het kabinet volksgezondheid

- Plenaire sessie met lessons learnt uit het lerend netwerk hartfalen

- Hands-on workshops voor patiënten, mantelzorgers, huisartsen, verpleegkundigen, apothekers, kinesisten en cardiologen

- Netwerklunch

Dit symposium richt zich tot eerstelijnsprofessionals, beleidsmakers en andere geïnteresseerden. Accreditering is aangevraagd. Deelname is gratis, maar we vragen wel om u in te schrijven voor 18 november via www.witgelekruis.be/heart2heart.
Dit is een initiatief van Wit-Gele Kruis, Thomas More, Academisch Centrum voor Huisartsengeneeskunde en het lerend netwerk hartfalen ‘HeartsConnect’, met de steun van het Fonds Dr. Daniël De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Wit-Gele Kruis Van Antwerpen, Nonnenvest 1, 2200 Herentals

 
29/11/2021 Familiegroep Dementie Regio Nijlen-Kessel-Bevel
Thema: “Warme dementiezorg in de winter” 14u00-16u00

De feestdagen staan voor de deur. Hoe gaan jullie daarmee om? Wat zijn jullie plannen?
Locatie: Parochiezaal Den Heerd, Heerdplein 1, 2560 Bevel
Inschrijven kan via een mailtje naar nijlen@alzheimerligavlaanderen.be of telefonisch 0470 89 90 90


30/11/2021   Praatcafé Dementie Duffel 19u30 tot 21u30
Onderwerp: Hoe maak ik mijn woning dementievriendelijk?
Spreker: Dorien Scheirs, ergotherapeute van CM, én een mantelzorger delen hun ervaringen en geven tips mee.
 
Online én live
Dienstencentrum De Peerle
Stationsstraat 17-19
2570 Duffel
 
GRATIS
Inschrijven verplicht!
Meer info en inschrijven:
• tilde.spit@emmaus.be
• tel. 015 46 58 66
 
  
Deze save the dates zijn ook steeds terug te vinden in onze kalender op onze website.
Een suggestie doen voor onze kalender/nieuwsbrief? Stuur een mail naar veronique@elzpallieterland.be

Terug naar top

 

 

logo vaccinatiecentrum Pallieterland

Hoe verloopt je vaccinatie?

Bereikbaarheid Vaccinatiecentrum Pallieterland (Voetbalstadion Lierse)

Infobrochures voor 65-plussers

Vrijwilliger? Super! Je kan je hier aanmelden!

Professionele thuisverpleegkundigen die willen werken in het centrum, melden zich bijkomend aan bij het Consortium via deze link.

Sensi-ambassadeur worden? Via de volgende link vind je meer info:
pdf bestandvrijwilligersvacature sensi-ambassadeur.pdf (138 kB)

visual corona

Praatcafé Dementie - Regio Pallieterland

Wat is het praatcafé dementie?

Het praatcafé is een ‘samenkomen’ van mensen die, op welke manier dan ook, in contact komen met dementie. In een ontspannen sfeer kan je kennis maken met anderen, nuttige informatie opdoen, ervaringen uitwisselen met anderen en zo het dagelijks ‘leven met dementie’ iets beter begrijpen en er beter mee leren omgaan.  

Klik hier om de volledige tekst te lezen

Samen tegen eenzaamheid

In het project HealthLi Buurtkompas – een project om gezondheidsvaardigheden te versterken - werkten we 3 gidsen SAMEN TEGEN EENZAAMHEID uit:

1) een gids voor inwoners

2) een gids voor hulpverleners in de eerste lijn

3) een gids voor lokale besturen en organisaties

De ontwikkeling van de gidsen gebeurde in samenwerking met de Thomas More Hogeschool en met financiële steun van het Fonds dr. Daniël De Coninck.

Nieuwsbrieven over het project

Interview over het project 

Bestelformulier gidsen "Samen tegen eenzaamheid"

Zorgzame buurten/wijken/dorpen

Wil jij mee(r) werk maken van een zorgzaam dorp, een zorgzame wijk of een zorgzame buurt? Dan kan je hier informatie vinden over projectoproep zorgzame buurten.

Een overzicht van de reeds bestaande initiatievenpdf bestandInitiatieven buurtgerichte zorg in ELZ Pallieterland.pdf (828 kB) in onze zone. 

Zoek zorgverleners in jouw zone