Fedasil zet op 13 juni zijn deuren open voor alle hulpverleners uit Eerstelijnszone Noorderkempen. Zo kan u ontdekken hoe divers hun aanbod en ondersteuning is en laten ze u graag kennis maken met hun verschillende werkingen.

Het opvangcentrum in Kapellen is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming in België die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil. Het is een open opvangcentrum dat plaats kan bieden aan zo’n 459 verzoekers. Het centrum bevindt zich in de vroegere Bauwin-kazerne en dit sinds 1997.

Ongeveer 65 personeelsleden staan in voor de goede werking: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, logistiek medewerkers, animatoren …. Het opvangcentrum voorziet immers niet alleen in de dagelijkse basisbehoeften (zoals onderdak, voedsel en kledij), verzoekers om internationale bescherming krijgen ook sociale, juridische en medische bijstand. Bovendien organiseert het centrum intensieve opleidingen Nederlands en verschillende workshops in verband met maatschappelijke oriëntatie.

Programma

  • 10u ontvangst
  • 10u30 verwelkoming en algemene informatie
  • 11u rondleiding in het opvangcentrum
  • 12u lunch

Schrijf je in!

donderdag 13 juni 2024, 10:00 - 13:00
Fedasil Kazerneweg 35, 2950 Kapellen