In deze lunch en learn zorgt An Vandeputte voor concrete kapstokken voor gerichte preventie, vroegdetectie en zorg bij jongeren met beginnende eetproblemen of eetstoornissen.
ELZ Noorderkempen organiseert 2-maandelijks een multidisciplinaire lunch & learn voor eerstelijnszorgverstrekkers uit Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel.
“Dagelijks krijgen minstens 20 Belgen te horen dat ze dementie hebben. Vlaanderen telt vandaag 132.000 personen met dementie. Dit cijfer stijgt razendsnel, vooral als gevolg van de sterke vergrijzing van de bevolking. In tegenstelling tot wat velen denken woont 70 procent thuis en komt deze ziekte ook voor bij mensen onder de 65 jaar.” (uit brochure: dementie, als je ermee te maken krijgt)
Wie als professional werkzaam is in de eerste lijn, komt bijgevolg vaak in contact met personen met dementie en zijn/haar naasten. Daarom willen we jullie in deze sessie helder informeren over de aard en mogelijke gevolgen van een dementieproces. Welk aanbod bestaat er? Waarop kunnen ook jullie, als zorgverlener, beroep doen om gezinnen zo goed als mogelijk te ondersteunen: begeleidingsdiensten, aangepaste voorzieningen, mogelijke activiteiten en juridische ondersteuning.
Inschrijven is gratis en kan via deze link. Gelieve in te schrijven voor 1 juni.
In deze lunch en learn zorgt An Vandeputte voor concrete kapstokken voor gerichte preventie, vroegdetectie en zorg bij jongeren met beginnende eetproblemen of eetstoornissen.
Doelgerichte zorg is zorg die vertrekt vanuit de levensdoelen van een persoon met een zorg- en ondersteuningsnood (PZON). Maar hoe kom je te weten wat belangrijk is en hoe je daar als hulpverlener rekening mee kan houden?
Tijdens deze lunch&learn reiken we handvaten aan over hoe je het gesprek rond suïcidaliteit aangaat en hoe je zicht krijgt op de acuutheid. Aan de hand van de website van het Zorgpad voor suïcidale personen stellen we de sociale kaart rond suïcidaliteit voor.
Aan de slag met middelenmisbruik tijdens cliëntgesprekken. Hoe kaart ik het aan en wat mag/kan ik verwachten van mijn patiënt? We reiken enkele tips en tools aan die jou en je patiënt kunnen ondersteunen in een gesprek rond middelenmisbruik.