Annelies De Zaeytijd

In juli 2023 startte Annelies De Zaeytijd als nieuwe lokale coördinator voor de conventie van eerstelijnspsychologische functies in eerstelijnszone Scheldekracht(*). Annelies is klinisch psycholoog en psychotherapeut en heeft 20 jaar ervaring met verschillende doelgroepen in de geestelijke gezondheidszorg, zowel in Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG), in psychiatrie, als in haar privépraktijk.

Doel van de conventie

Wij willen met de conventie burgers via een geconventioneerd tarief (4 of 11 euro) graag zo snel mogelijk en laagdrempelig mogelijk de kans bieden om bij een klinische psycholoog of orthopedagoog op gesprek te kunnen als ze worstelen met psychische problemen.

Aanbod in de regio

Vanuit de drie netwerken geestelijke gezondheid ( (Het PAKT, GG ADS en RADAR) werd een gezamenlijke website opgericht met een overzicht en contactgegevens van de huidige geconventioneerde psychologen en orthopedagogen in de eerste lijn, ook binnen onze 8 gemeenten. Dit overzicht vind je terug op de website www.psy-ovl.be. Hier kan je ook steeds naar doorverwijzen.

Bij vragen kan je ook altijd terecht bij Annelies via annelies.dezaeytijd@psy-ovl.be of via 0490 66 42 16.

*Eerstelijnszone Scheldekracht omvat de gemeenten Melle, Merelbeke, Wetteren, Destelbergen, Lochristi, Laarne, Wichelen en Wachtebeke.

Heeft je praktijk of organisatie regelmatig kwetsbare burgers over de vloer (bijvoorbeeld een buurthuis, huisartsenpraktijk, jeugdhuis, lokaal dienstencentrum, ...), voor andere dan psychische redenen? Dan kan je je kandidaat stellen als vindplaats om bij jullie ter plekke een psycholoog of orthopedagoog een ruimte beschikbaar te stellen om zo laagdrempeliger te kunnen doorverwijzen.